In noiembrie se pot cumpara adidasii Nike care se leaga singuri la sireturi

In noiembrie se pot cumpara adidasii Nike care se leaga singuri la sireturi, spune Nike PR director, Heidi Burgett.

Adidasii inspirati din filmul cu Michael Fox, Back to the Future, se numesc Nike HyperAdapt 1.0, si vor fi disponibili incepand cu 28 noiembrie, in cateva locatii ale magazinelor Nike din SUA.

Revista Wired care a avut posibilitatea de a testa acest produs, ne spune sa ne pregatim buzunarele de o suma destul de mare, daca dorim acesti adidasi. In acest moment nu se stie pretul exact de vanzare.

Cum vom putea folosi adidasii, care mie personal mi se par cu adevarat revolutionari? Ii reincarcam, pentru ca de ce nu, printre multele tipuri de incarcatoare de acasa, cel de Nike lipsea.

Ce spun designerii Nike:

like someone had asked me to reinvent footwear for actual performance reasons, in the real world, only I had 30 years to figure the technology out.” And that’s when the idea came to him: “What about a shoe that would essentially come alive when you put it on? It would sense you. It would become the shape of your foot, and when it came alive it would light up. Wouldn’t it be great if shoes could do that?

 

Fiecare adidas are un sistem de cabluri interne si puncte de presiune pe talpa. Cand il incalti, cablurile strang adidasul bazat pe un algoritm de presiune. Pare complicat dar ii credem pe cuvant.

LED-urile din calcai se aprind dupa ce adidasul este strans si cand bateria este pe moarte. Asadar, atentie la calcai, ca sa vezi cand iti moare adidasul 🙂

Bateria se incarca in trei ore, dar vestea buna este ca ea tine doua saptamani. Incarcatorul de la Nike este asemanator cu cel de la ceasul Apple.

Nike se chinuie de ceva ani buni cu prototipul pentru acestia adidasi, pana cand anul trecut, versiunea finala a fost trimisa spre testare chiar actorului Michael Fox.

Ce mai ramane de facut? Dorim si skateboard-ul zburator din filmul Back to the Future (Hoverboard-ul).