Un designer danez a creat o pelerina cool pentru biciclisti

pelerina
Takaokami by Emma Jorn/Facebook (photo: Uffe Weng)

Emma Jorn, o tanara designer vestimentar din Danemarca pasionata de mersul pe bicicleta s-a plictisit de banala pelerina neagra sau galbena si i-a venit ideea de a crea rochii, fuste, bolero-uri si palarii care pe de o parte protejeaza impotriva picaturilor de ploaie si pe de alta parte este chic si la moda.

In plus, designerul a creat pantaloni care acopera incaltarile, fuste cu o forma inedita care acopera genunchii si pelerina tripla (Treien) care merge de minune daca te gasesti la un festival muzical alaturi de (doi) prieteni.

Anterior, artista a fost premiata la Premiile Design-ului Danez la categoria Viata de zi cu zi, Cresterea nivelului de angajare. Noua linie de haine-pelerine este numita Takaokami dupa zeul japonez al ploii.

Ideea i-a venit fetei dupa o calatorie in Japonia cand a vazut ca localnicii au imbinat hainele obisnuite de zi cu zi cu materialele waterproof. Iar daca in tarile nordice pelerinele sunt create avand doar un scop practic si se axeaza doar pe rezistenta, designerul a vrut sa-i ofere o tenta glamour. Astfel, ea a strans banii pentru colectie printr-o campanie de crowdfunding pe Kickstarter, aceasta fiind urmata de defilari pe podiumurile de moda din Copenhaga si la Vancouver Fashion Week.

Emma a vorbit putin despre proiectul ei de suflet: Takaokami este o colectie de haine de ploaie pentru biciclistilor. Linia vestimentara are elemente feminine dar este si practica, fusta fiind mai lunga in fata si mai scurta in spate, astfel nu este prinsa in lant. Timpul petrecut in Japonia m-a inspirat sa creez aceasta linie impotriva ploii. Ploua mult acolo si am fost destul de uimita de cum combinau hainele cand ieseau in oras. Nu existau doar modele practice ci variau in culori si linii. Au combinat stilul practic cu frumosul atat in hainele de ploaie cat si in umbrele. Cand m-am intors m-am decis sa creez haine de ploaie mult mai stilate asa ca am inceput sa intreb oamenii ce probleme ii impiedica sa se bucure de vremea urata. Eram atenta unde ajungeau picaturile de ploaie cand mergeam pe bicicleta si am creat o linie de haine gandindu-ma la asta. Apoi am adaugat detalii pentru a fi la moda.

Mie ideea danezei mi se pare destul de cool in special daca ma gandesc la cei care merg la job cu bicicleta, dar si daca iesi in oras cu prietenii. Cine nu vrea sa fie si uscat/a si sa fie la moda, in acelasi timp?

Modelele Emmei poti fi vazute aici.