Passengers: trailer oficial cu Jennifer Lawrence si Chris Pratt

passengers
Passengers/Facebook

Catalogat ca o comedie romantica SF, Passengers ii are in prim plan pe Jennifer Lawrence si Chris Pratt, care oricat ai cauta sa le cauti nod in papura au chimie pe ecran (unii ar spune si in afara lui).

Despre ce e vorba in Passengers?

Filmul este plasat pe o naveta spatiala numita Avalon care face o calatorie de 120 de ani intr-o colonie indepartata numita de personaje Homestead II. Nava transporta 5259 de oameni aflati in hibernare. Ca in mai toate filmele americane, ceva se intampla si personajele lui Jen si Chris se trezesc cu 90 de ani mai devreme datorita unor defectiuni ale camerei de dormit. Lucrurile se complica mult dupa ce nava incepe sa cedeze din toate partile. Pana atunci insa cei doi se bucura unul de compania celuilalt isi dau intalniri prin intermediul robotilor inteligenti si beau la un bar futurist serviti fiind tot de un robot.

Ulterior cei doi incep sa discute despre vietile personale si despre motivele care i-au impins sa se inscrie la o astfel de aventura in spatiu – din trailer vedem ca Jim, personajul lui Chris Pratt, are un secret pe care vrea sa-l impartaseasca cu Aurora (numele probabil ca a fost preluat de la printesa Disney care la fel ca personajele din Passengers era intr-un somn adanc), personajul lui Lawrence. Cei doi ies in spatiu incercand sa rezolve problemele si sufera de problemele gravitationale din nava (probabil ca va fi o experienta spectaculoasa sa vezi filmul in 3D).

In film mai apar Michael Sheen (The Ocean at the End of the Lane, Masters of Sex, The Queen), Laurence Fishburne (Matrix, Hannibal, CSI), si Andy García (Ocean’s Eleven, The Godfather III, The Lost City).

Ceea ce e surprinzator la acest film in care director este Morten Tyldum (The Immitation Game) nu este subiectul SF si povestea, oarecum siroposa de dragoste in spatiu ci simpla existenta a Passengers – un film care nu este adaptat dupa o revista de benzi desenate, o carte bestseller sau dupa o serie pentru adolescenti. Iar pentru 120-150 de milioane de dolari costuri de productie (inclusiv salariul lui Jennifer Lawrence) probabil ca vom vedea niste efecte spectaculoase, daca povestea deja o stim din trailer (care are deja vreo cateva sute de mii de vizualizari pe YouTube si peste 5 milioane pe video-ul incarcat pe pagina oficiala de Facebook)

Passengers va ajunge pe marile ecrane din Romania pe 30 decembrie la noua zile dupa premiera americana.