Calendarul Pirelli 2017 promoveaza vedetele Hollywood-ului

pirelli
Screenshot

Prezentarea calendarul creat anual de catre Pirelli este unul dintre highlight-urile modei si frumosului inca din 1963.

Daca anul trecut Annie Leibovitz a promovat vedete nu tocmai perfecte (cel putin conform standardelor revistelor de moda) ca Patti Smith, Amy Schumar si Yoko Ono, anul acesta de fotografii se ocupa Peter Lindbergh – unul dintre cei mai celebri fotografi de moda din lume. Acesta a mai pozat pentru calendarul Pirelli in 1996 si in 2002, fiind singurul fotograf invitat sa revina pentru a treia oara. Lindbergh, originar din Polonia a pozat modele ca Linda Evangelista, Naomi Campbell, si Cindy Crawford, podiumurile lui Giani Versace si multe numere din Vogue, editiile americane, britanice si franceze.

De asemenea a avut o multime de expozitii de fotografii de moda la cele mai importante muzee din New York, Moscova, Melbourne, Londra, Berlin sau Paris.

Pentru Pirelli 2017, Peter Linbergh a ales sa transmita un mesaj celebritatilor false prin pictorialul creat pentru firma italiana. Actritele care apar in viitorul calendar sunt una si una: Kate Winslet, Penélope Cruz, Nicole Kidman, Helen Mirren, Uma Thurman, Robin Wright, Lupita Nyong’o, Alicia Vikander, Julianne Moore, Rooney Mara, Jessica Chastain, Charlotte Rampling, Zhang Ziyi, Léa Seydoux, si Anastasia Ignatova.

Acest calendar de celebritati este unul dintre cele mai diverse. Femeile au varsta cuprinsa intre 27 de ani (Alicia Vikander) si 71 de ani (Helen Mirren), Penelope Cruz poarta o tinuta casual iar Uma Thurman este machiata minimalist. Am vrut sa ma insor cu fiecare dintre ele la un moment sau altul dar nu am avut curaj sa le intreb, a declarat Lindbergh despre subiectele pictorialului sau.

Lindbergh a vorbit putin despre acest proiect foarte drag sufletului sau: calendarul Pirelli este extrem de important; pentru ca nu trebuie sa mai faci poze nud nu mai esti presat sa arati ceva lumii, ceea ce e minunat. Astazi frumusetea e data peste cap, din motive comerciale, asa ca oamenii cred in ceea ce vad in reviste – toate femeile retusate. Trebuie sa fii perfecta, trebuie sa fii extrem de slaba, trebuie sa fii tanara – trebuie sa fii toate astea iar intreaga idee e o prostie. Este ingrozitor ca o astfel de imagine este impusa, pentru ca nu poti face bani daca ii spui <<Stii ceva? Esti frumoasa asa cum esti>>. […] Pentru acest calendar am vrut, initial, sa iau supermodelele de acum 20 de ani si sa le pozez. Persoanele care au acum 45- 50 de ani inca sunt frumoase. Fara retusari.

Pentru calendarul Pirelli, fotograful a strabatut 5 locatii de pe doua continente.

Eu una ma bucur ca a ales vedete de toate formele, dimensiunile, culorile si nationalitatile. Este inca un pas spre acea diversitate atat de apreciata de public.

Poti vedea aici ce a mai spus Lindbergh despre celelalte calendare Pirelli la care a lucrat.