Reclamele de la metroul britanic au fost inlocuite de poze cu pisici

pisici
The Anglophile Channel/Facebook

O agentie de publicitate britanic care se preocupa de proiecte sociale a realizat, printr-o campanie de crowdfunding, un proiect de inlocuire a reclamelor de la metroul londonez cu poze cu pisici.

Astfel, ei au lansat C.A.T.S (Citizens Advertising Take-over Service) si au schimbat 68 de postere cu reclame cu poze ale unor pisici din doua centre de animale (Battersea Dogs si Cats Home and Cats Protection). Deloc suprinzator stirea a atras atentia tuturor localnicilor care au inceput sa isi faca selfie-uri cu simpaticile poze cu animalute.

James Turner, un reprezentant al agentiei a vorbit putin despre CATS: am incercat sa ne imaginam o lume in care spatiile publice ne fac sa zambim. Speram ca oamenii se vor bucura de timpul petrecut in statia de metrou si vor incepe sa se gandeasca diferit la spatiile din jurul lor. In loc sa te convingem sa cumperi ceva, te rugam sa te gandesti la ce este important in viata. Am strans banii prin stirile viralizate din presa, multa munca si oameni generosi. Nu am lucrat cu vreo agentie de publicitate pentru a obtine vizibilitate.

Mie ideea proiectului mi se pare extrem de simpatica, desi nu sunt neaparat o fana a pisicilor (aparent, pe viitor au in plan inlocuirea reclamelor cu poze cu caini 🙂 ). Avand in vedere ca intr-o zi vedem sute de reclame fie la TV fie pe strada, pe mijloace de transport in comun in reviste si pe obiectele de papetarie, sansa de a-ti elibera spatiul vizual de reclame este o actiune bine-venita. In plus, probabil ca a convins si va convinge multa lume sa adopte o pisica sau un caine de la adaposturile care au sustinut acest proiect.

Pe de alta parte ONG-ul publicitar si-a facut reclama sie insusi – un scop exprimat sincer de catre Turner (am vrut sa devenim faimosi asa ca ne-am gandit sa alegem ceva adorat de internet. Raspunsul a fost evident: pisici.).

https://www.instagram.com/p/BKlla0ajjYN/

Conform celor care au lansat acest proiect, aceasta inlocuire a reclamelor de la metrou va dura pana pe 25 septembrie.