X

Cele mai bune show-uri TV ale tuturor timpurilor

Breaking Bad/Facebook

Dupa ce zilele trecute va spuneam despre un top facut de cei de la Billboard in care au reunit cele mai bune carti despre muzica, de acesta data revista Rolling Stone care se ocupa mai mult cu muzica decat cu TV-ul a ales cele mai bune 100 de show-uri TV ale tuturor timpurilor.  Fie ca vreti sa aflati pe ce loc se afla serialul preferat sau doar pentru a alege urmatorul show care merita vazut, aruncati un ochi pe primele zece cele mai bune productii TV.

#10 The Daily Show

Cu o vechime de 20 de ani, The Daily Show prezentat de Jon Stewart este un pamflet la adresa stirilor. La acest program au lucrat John Oliver (Last Week Tonight) si Samantha Bee (Full Frontal with Samantha Bee) care au plecat pentru a-si crea propriile show-uri TV.

#9 All in the Family

Aparand pe micile ecrane in anii ’70 (1971-1979) All in the Family a fost un serial TV de comedie care a spus povestea unei familii extrem de pestrite: traditionalul Archie, sotia Edith, fiica feminista Gloria si sotul ei hipiot Mike. Aparent, serialul a fost lider de audienta an de an datorita interpetarii personajelor care parea a fi o oglindire a oamenilor de rand. All in the Family a abordat subiecte care erau tabu la acea vreme: rasismul, homofobia, avortul, controlul armelor, religia si sexul inainte de casatorie.

Saturday Night Live/Facebook

#8 Saturday Night Live (SNL)

Probabil cel mai longeviv show TV din aceasta lista, SNL apare la TV de peste 40 de ani si include de toate de la scketch-uri de comedie si pamfleturi ale stirilor la concerte live. La Saturday Night Live s-au lansat vedete ca Eddie Murphy, Chris Rock si Tina Fey iar de-a lungul timpului emisiunea a fost prezentata de nume mari ca Alec Baldwin (de 16 ori), Steve Martin (de 15 ori), Tom Hanks (de 8 ori), Drew Barrymore (de 6 ori), Justin Timberlake (de 5 ori).

#7 The Twilight Zone

Un fel de Supernatural din anii ’60, The Twilight Zone a fost serialul SF de senzatie a acelor vremuri. In episoadele cele mai ciudate au aparut extraterestri, masti care te omorau, si papusi vorbitoare.

Simpsonix/Deviantart

#6 The Simpsons

Probabil cel mai indragit show animat, The Simpsons a debutat pe micile ecrane in 1989. Serialul se focuseaza pe viata de zi cu zi a familie Simpson formata din tatal Bart, mama Marge, fiul Homer, fiica Lisa si bebelusa Maggie. De-a lungul timpului, serialul a ironizat cultura americana, societatea, si alte seriale TV.

#5 Seinfeld

Unul dintre cele mai populare seriale TV ale tuturor timpurilor acesta a prins si la noi pe la inceputul anilor 2000. Il vedem pe Jerry sustinand spectacole de stand-up comedy dar si in viata privata cand are interventii care de care mai comice cu prietenii lui, unul mai gogoman ca altul (George, Elaine si Kramer).

Mad Men/Facebook

#4 Mad Men

Cu sapte sezoane din 2007 incoace, Mad Men reflecta visul american. Intr-un New York al anilor ’60 avem in prim-plan o agentie publicitara in care cam toti par a-si ocupa timpul doar cu bautura, tigari, si sex. Poate chiar mai interesant decat viata de huzur a creativilor este viata lor personala care este extrem de incalcita.

#3 Breaking Bad

Considerat cel mai bun serial TV din ultimii ani, Breaking Bad il are in rol principal pe Bryan Cranston (a mai aparut in Seinfeld si in Malcolm in the Middle). Acesta, un profesor de chimie, devine un traficant de droguri dupa ce afla ca are cancer la plamani. Totul incepe ca o incercare de a le asigura un trai decent sotiei si copiilor lui insa lucrurile iau multe intorsaturi cand Walter descopera ca ii place viata periculoasa pe care a ales-o.

The Wire/Facebook

#2 The Wire

Aparand pe micul ecran doar din 2002 pana in 2008, The Wire a avut un impact masiv asupra serialelor care au fost facute dupa aceea. Intr-un Baltimore al prezentului avem un oras intesat de politicieni corupti, de vagabonzi si politisti implicati in afaceri dubioase. Fiecare sezon s-a focusat asupra unei parti a orasului (in sezonul trei am avut mafiotii Barksdale, in sezonul patru scoala de copii care devin infractori).

#1 The Sopranos

The Sopranos este considerat cel mai bun show TV. Serialul care a fost pe micile ecrane din 1999 pana in 2007 a schimbat fata serialelor pentru totdeauna. Gangsterul Tony Soprano care apeleaza la un terapeut, mama lui care incerca sa-l ucida, combinatia dintre varsare de sange si umor. Este unul dintre primele seriale care si-a asumat riscul de a ucide personaje principale de care telespectatorii deja se atasasera. The Sopranos a inspirat productii ca The Wire, Mad Men, sau Breaking Bad.

Intregul clasament poate fi vazut aici.

 

 

sp:
Related Post