Game of Thrones: Diferente majore dintre serial si carti

game of thrones
Game of Thrones/Facebook

Multa lume care a citit primele cinci carti din seria A Song of Ice and Fire a lui George R R Martin s-a declarat dezamagita ca multe secvente din poveste au fost schimbate odata ce seria a fost adaptata pe micul ecran sub denumirea primei carti din serie, Game of Thrones. Mai jos este o trecere in revista a celor mai importante diferente dintre serial si carte. ATENTIE, URMEAZA SPOILERE!

#1 Shireen traieste in carte/la TV moare

In sezonul 5 Stannis Baratheon is sacrifica fiica, pe Shireen, arzand-o de vie in cinstea Lordului Luminii. Atat in carte cat si in serial Davos nu este alaturi de Stannis atunci cand merge spre sud pentru a se razboi cu clanul Bolton. In carte, insa, Shireen nu este ucisa iar Davos nu ramane la Castele Black ci pleaca pentru a cauta mai multi sustinatori pentru Stannis.

#2 In carte Shae se foloseste de Tyrion/in serial ea il iubeste

In Game of Thrones cei doi sunt intr-o relatie – una dintre putinele relatii din serial care pare sincera. Shae este atat de atasata de Tyrion incat devine extrem de geloasa atunci cand acesta se casatoreste cu Sansa – intr-o scena il intreaba daca o iubeste pe Sansa. In carte, Shae este intr-o relatie cu Tyrion doar pentru banii si puterea sa. Cei doi se despart, atat in carte cat si la TV dupa ce Shae recunoaste in fata unui judecator ca Tyrion l-a ucis pe Joffrey. In ambele cazuri, Tyrion este distrus de tradarea iubitei sale.

https://www.instagram.com/p/BKd_TJiDzR_/?tagged=gameofthrones

#3 in carte Mance Ryder nu este executat/in serial el moare

Daca in serial Jon Snow il ucide cu o sageata astfel scutindu-l de suferinta flacarilor, in carte Stannis si Melisandre ii insceneaza executia, arzand de viu pe altcineva -Ryder este trimis in Sud pentru a o salva pe Aria.

#4 in carte Ygritte este ucisa de un necunoscut, dupa care toata lumea il strapunge pe Jon cu sabia/in serial Olly o ucide pe Ygritte dupa care il strapunge (primul) pe Jon

De aceasta data, lucrurile au evoluat in sens invers – in carti nu exista personajul Olly. Prin comparatie, in serial, Olly locuieste la sud de zid pana cand satul lui ii este devorat de salbatici, iar tatal ii este ucis de Ygritte.

#5 In carte Robb Stark se insoara cu Jeyne, care supravietuieste/ in serial Rob se insoara cu Talisa iar aceasta moare

In carte Robb se indragostese de Jeyne Westerling, fiica unui soldat al lui Bannister; in Game of Thrones, Robb se indragosteste de Talisa Maegyr, o doctorita amatoare care are grija de soldatii raniti. In carte, cand Robb participa la Red Wedding, acesta vine singur asa ca sotia sa e crutata de un destin tragic.

Alte diferente majore dintre cartile si serialul Game of Thrones pot fi vazute aici.