Cele mai controversate destinatii turistice din lume

destinatii

In timp ce marea majoritate alege o destinatie destul de pasnica pentru vacanta – plaje insorite sau drumuri racoroasa de munte numai bune pentru drumetii – sunt si unele persoana care au o predilectie pentru adrenalina si pentru locurile care iti pun sangele in miscare fara a trebui sa faci miscari bruste. Cele mai controversate destinatii turistice pot fi vazute mai jos.

#1 London Dungeon, Regatul Unit

Londra este cunoscuta pentru Palatul Buckingham, pentru Big Ben, muzeul de ceara Madam Tussauds, autobuzele suprapuse dar si pentru London Dungeon, o fosta carcera britanica. Locul este o recreere destul de realista a modalitatilor de tortura ale Evului Mediu. Imbinand efectele speciale, cu jocul actoricesc si cu caruselele care baga sperietii in tine, London Dungeon este unul dintre cele mai macabre locuri din Regatul Unit. In plus, expozitiile care au loc regulat aici sunt cu adevarat sangeroase putandu-le crea palpitatii chiar si celor care nu au probleme de inima.

#2 Muzeul Plastinarium, Germania

Localizat in orasul german Guben, acest muzeu este atractia zonei. Cuvantul in sine, plastinarium, se refera la o tehnica folosita de doctori pentru a mentine corpul uman intact pentru a putea fi dezmembrat usor de studenti. Localnicii insa au crezut ca aceasta practica poate fi o idee buna pentru a avea vizitatori. Odata intrat in muzeu, vei putea vedea o multime de tehnici de disectie a corpului uman – toate prezentate in mod interactiv, folosind cele mai noi mijloace tehnologice. Iar daca nu era asta destul de ciudat, plimbandu-te prin muzeu poti vedea un corp uman pe o bicicleta sau la masa de poker – aceste imagini au fost dur criticate de oficialitati pe motiv ca isi bat joc de fiinta umana. Cu toate acestea, mai bine de 100.000 de turisti au vizitat acest muzeu controversat – dovada clara ca omul poate face bani si dupa moarte.

#3 Tunelurile Cu Chi, Vietnam

Ramase de pe timpul Razboiului din Vietnam, Tunelurile Cu Chi reprezinta destinatia perfecta pentru cei care vor sa vada locurile aproape labirintice in care se ascundeau localnicii, sau vor sa traga cu o arma AK47.

#4 Coreea de Nord

Cea mai aparata tara din lume, Coreea de Nord si-a facut un plan de a atrage turistii straini. Fie ca e vorba de turisti obisnuiti, jurnalisti, fotografi sau cantareti, locul reprezinta o atractie turistica inedita. Desi tara in sine are zone de o frumusete naturala rapitoare (peisaje, cascade, munti) sa fii insotit de un ghid care-ti urmareste fiecare pas si de un militar nu pare a fi cea mai placuta dintre experiente. Poti face poze doar cu permisiunea ghidului, internetul este aproape absent, iar camerele de hotel sunt rascolite cat esti plecat in drumetii. In mod paradoxal, va trebui sa te preocupi mai mult in privinta respectarii regulilor decat asupra vacantei in sine.

#5 Pripyat, Ucraina

Construit in anii ’70 special pentru cei care lucrau la centrala nucleara de la Cernobil, orasul Pripyat a fost uitat de lume dupa ce reactorul a explodat in 1986 cu o putere echivalenta cu 400 de bombe similare celei de la Hiroshima. Pentru a vizita orasul abandonat turistii trebuie sa semneze un document pe proprie raspundere in care isi asuma vina in cazul in care capata o boala cauzata de radiatii.