Streaming jocuri PS4 pe PC – este acum realizabil

Streaming-ul de jocuri PS4 pe PC este acum realizabil prin update-ul 3.50 scos astazi de Sony.

In luna noiembrie a anului trecut Sony confirma ca lucreaza la acest feature PS4 pentru Windows si Mac, adica vom putea juca jocurile dedicate pentru Playstation PS4 si pe PC-urile personale cu Windows si Mac.

Schimbarile aduse la acest update:

  1. Remote Play PC and MAC

Esti o persoana utilata acasa cu un PS4, un calculator PC si un laptop MAC, dar vrei sa vrei sa joci jocurile disponibile numai pe PS4, si pe PC-ul tau sau pe laptop. O poti face acum pe PC-urile cu sistemele de operare Windows 8.1/ Windows 10 sau MAC-urile cu OSX 10.10/OSX 10.11

Streaming-ul se face la rezolutiile de mai jos:

  • Resolution options: 360p, 540p, 720p
  • Default resolution – 540p
  • Frame rate : Standard (30fps), High (60fps)
  • Default frame rate – Standard (30fps)

Poti folosi controller-ul de PS4 conectat la PC sau MAC prin cablul USB.

2. Functia de “appear offline”

Din profil poti seta functia de Online dar si optiunea de a fi vazut de ceilalti ca fiind Offline. Cam acelasi lucru ca la yahoo messenger cand nu vrei sa mai fii deranjat de altii.

3. Notificare de aparitie online a prietenilor

O functie pe care toate jocurile de online o au deja. Intri sa joci Diablo sau Warcraft si iti apar notificari atunci cand clanul tau intra online 🙂

4. Programarea de evenimente/jocuri

In tab-ul Events poti programa cand sa inceapa jocurile cu prietenii tai, care vor fi automat adaugati in joc la data si ora pe care ai setat-o. Si speri ca acestia sa nu fie neseriosi si sa nu apara online la data respectiva.

5. Play Together

Aceasta caracteristica permite tuturor membrilor adaugati in Party de a vedea ce joaca fiecare. Este folositor ca atunci cand ne plictisim, sa ne putem spiona amicii si sa vedem ce joaca ei 🙂

6. Crearea de cont special pentru adolescentii intre 13 si 17 ani

Adolescentii (cu varste cuprinse intre 13 – 17 ani) isi pot crea acum cont propriu pentru a juca in modul offline pana cand parintii aproba contul si completeaza controlul parental.

Link-ul de unde sa downloadati si sa instalati aplicatia Remote Play pe PC-ul vostru sau pe MAC este aici.

Deci ce iti trebuie ca sa poti juca jocuri PS4 pe PC? O banda de internet decenta (12Mbps) si Windows 8.1 pentru ca Sony spune:  “For best performance, we recommend a high-speed connection with upload and download speeds of at least 12 Mbps”