Razer cumpara THX, compania fondata de George Lucas

Razer cumpara THX, si puteti ridica dintr-o spranceana a mirare. Cine nu a vazut THX scris in cinematografe sau la sfarsitul creditelor unui film? Si ce iubitor de jocuri nu stie cine este Razer?

Ce legatura au jocurile cu un brand de certificare audio? Presedintele Razer, Min-Liang Tan, spune  : “main reason for the acquisition is the phenomenal brand that THX have”. Adica au cumparat numele 🙂

Razer intentioneaza sa pastreze managementul si angajatii THX si sa lase compania sa-si dezvolte independent operatiunile.

THX este asociat cu Star Wars si George Lucas. Compania fondata de Lucas in 1983 a stabilit standardele internationale pentru calitatea sunetului in cinematografe.

Razer doreste sa ajute THX sa patrunda si pe piata prin China, prin certificarile pe care poate sa le dea. Cu infrastructura de la Razer, este posibil ca in scurt timp sa vedem stampila THX pe multe echipamente produse in China.

Ce mai spune presedintele Razer : “The whole entertainment space is converging. We’re seeing music videos shot in 360, movie IP going into games and game IP going into movies.” With all this category crosstalk going on, Razer is keen to establish itself as “an entertainment powerhouse [across] music, movies, and games.”

Spun, Razer care este cunoscut pentru periferice de calculator (mouse, keyboard etc), vrea sa devina mai mult de atat, dar tot nu vad legatura cu THX. Poate ca aveau bani de cheltuit 🙂 Sau Razer va deveni curand unul dintre cei mai mari jucatori pe piata de audio, si aici ma refer la casti. Ce este mai bine decat sa ai in casa ta, cel mai bun certificat de sunet perfect, THX? Pentru ca asta face acum THX : isi pune stampila pe echipamentele care indeplinesc criteriile lor (si sint multe), si le certifica.

Majoritatea actiunilor (60%) de la THX au fost vandute in anul 2002 catre Creative Technologies pentru suma de 8 milioane de dolari. THX are 50 de angajati si se estimeaza ca ar valora acum cel putin 13 milioane de dolari. In timp ce Razer este estimata la o valoare de 1.5 miliarde. Asteptam cu interes noua achizitie facuta de Razer.