Leonardo DiCaprio ar putea produce filmul Captain Planet

captain planet
Captain Planet/Facebook

Ca un adevarat activist de mediu, Leonardo DiCaprio vrea sa se implice in productia filmului Captain Planet, o adaptarea dupa o animatie a anilor ’90.

Potrivit unor informatii oficiale daca studiourile Paramount vor reusi sa cumpere drepturile de autor asupra francizei Captain Planet, DiCaprio si compania sa de productie Appian Way vor fi angajati alaturi de scenaristii Glen Pwell si Jono Matt pentru a lucra la adaptarea pe marile ecrane.

Anterior, proiectul a fost in discutii la Sony insa intelegerile pentru drepturile de autor au esuat. Una dintre principalele interese ale studiourilor Paramount este subiectul propus de Matt si Powell; sursele din interior au afirmat ca cei doi scenaristi doresc sa plaseze povestea la cativa ani dupa evenimentele din serial, intr-un viitor in care Capitanul are nevoie de pusti mai mult decat au ei nevoie de el, potrivit The Hollywood Reporter.

Daca nu ati vazut animatia care a aparut si la noi pe la sfarsitul anilor ’90, subiectul e destul de simplu. Similiar cu Power Rangers, serialului de animatie Captain Planet and the Planeteers (produs intre 1990 si 1996) avea in prim-plan o echipa de asa-zisi supereroi, cinci tineri din mai multe tari ale lumii care primisera niste inele magice prin intermediul carora puteau controla elementele naturii: foc, apa, aer, pamant, si emotie (heart). Cand isi uneau puterile inelelor, tinerii il puteau invoca pe Captain Planet, un supererou care ii ajuta sa lupte impotriva pericolelor impotriva mediului.

captain planet
Captain Planet/Facebook

“Lumea noastra e in pericol. Gaia, spiritul Pamantului, nu mai suporta distrugerile ingrozitoare asupra planetei noastre. Ea le ofera cinci inele magice la cinci tineri. Din Africa, Kwame cu puterea pamantului. Din America de Nord, Wheeler cu puterea focului. Din Uniunea Sovietica, Linka cu puterea vantului. Din Asia, Gi cu puterea apei si din America de Sud, Ma-Ti cu puterea emotiei. Cele cinci puteri combinate pot chema cel mai puternic campion al planetei: Captain Planet!”, se spunea la inceputul fiecarui episod.

captain planet
Captain Planet/Facebook

Ca in mai toate seriile de succes, au parut jucarii, reviste de benzi desenate (create de Marvel in 12 reviste), jocuri video iar acum a venit randul unui film pentru cinema. Sper insa ca aceasta adaptare sa respecta cat de cat ideile din productia clasica si sa nu mearga in directia Power Rangers care au ales in rolul personajelor niste actori care ofera replici banale si cliseice.