JK Rowling dezvaluie implicarea in seria Fantastic Beasts

rowling
The Common Room/Facebook

JK Rowling a anuntat ca se va implica in scenariul filmului “Fantastic Beasts and Where to Find Them” si a cel putin urmatoarelor patru continuari.

Scriitoarea a facut o declaratie publica in cadrul unui eveniment organizat in Piata Leicester din Londra: “mereu am stiut ca va fi mai mult de un film, si am lasat sa se inteleaga ca va fi o trilogie pentru a avea ceva fix. Insa m-am gandit la actiune si la conflicte si sunt destul de sigura ca avem material pentru cinci filme.”

Filmul va avea premiera mondiala pe 18 noiembrie si este plasat in New York. Personajul principal din Fantastic Beasts, Eddie Redmayne, a vorbit la randul sau despre lumea lui JK Rowling: “cu totii am crescut cu ei. Reprezentau un loc sigur in care puteai merge in fiecare an sau o data la doi ani. Indiferent ce ti se intampla, puteai sa-ti petreci timpul cu Ron si Hermione si lumea devenea un loc mai bun.”

Filmul urmareste New York-ul in a doua jumatate a anilor 1920. In oras apare un nou pericol care ameninta sa dezvaluie lumea magiei celor din grupul Second Salemers, o adunare de fanatici care vor sa o distruga. Intr-un alt plan, personajul negativ, Gellert Grindelwald, fuge din Europa dupa ce a creat haos.

In aceste conditii Newt Scamander ajunge in New York dupa ce si-a petrecut ultimii ani analizand si salvand creaturi magice pe care le pastreaza ascunse in agenda sa. Dupa ce o serie de animale uriase incep sa umble prin oras, personajul devine principalul suspect in investigatia de gasire a celui sau celei care a eliberat creaturile. Similar cu seria Harry Potter care a facut-o celebra pe Rowling, Newt isi face o gasca de prieteni care ii sar mereu in ajutor; el se aliaza cu o fata pe nume Tina, cu sora acesteia si cu Jacob, un membru al echipei adverse pentru a gasi animalele inainte de a fi capturate si ucise de autoritati.

Pe langa Eddie Redmayne, in film mai apar Katherine Waterston (cunoscuta din Steve Jobs si Boardwalk Empire), Dan Fogler (Barely Lethal, Love Happens, Hellbenders), Alison Sudol (CSI:NY, Between Us, Transparent), Colin Farrell (Winter’s Tale, True Detective, In Bruges), Ezra Miller (Suicide Squad, The Perks of Being a Wallflower, Californication) si Jon Voight (24, Ray Donovan, Ali).