Shailene Woodley, primele declaratii dupa ce a fost arestata

shailene woodley
Adekitanboye's Blog/Facebook

In urma cu cateva zile, Shailene Woodley, cunoscuta din filme ca “Divergent” sau”Snowden” a fost arestata in Dakota de Nord pentru ca a protestat impotriva construirii unei conducte pentru petrol. Actritei i-au fost puse catuse pentru incalcarea proprietatii private.

Ea si alti 200 de protestatari au luptat impotriva unei conducte de petrol care urmeaza a face legatura dintre SUA si Canada afectand inclusiv Dakota de Sud, Iowa si Illinois. Actrita militeaza pentru mediu, iar aceasta ocazie a atras atentia tuturor asupra pericolelor care vor aparea daca aceasta conducta va fi construita – distrugerea mediului, afectarea istoricului zonelor si mutarea a cateva mii de indieni.

shailene woodley
Do You Speak Movies?/Facebook

Deloc surprinzator, Shailene Woodley s-a filmat atunci cand a fost arestata, punand video-ul pe Facebook. Filmarea a strans peste 4 milioane de vizualizari si multe mesaje de sustinere. In videoclip, Shailene ‘relateaza’ de la fata locului: “nu stiu daca ma auziti insa mergeam spre rulota care e chiar acolo ca sa putem ajunge in camping; m-au luat de jacheta si mi-au spus ca nu am voie sa merg mai departe; aveau arme uriase si bastoane si instrumente de imobilizat si nu ma lasau sa plec.”

Un reprezentant al vedetei a aplaudat sustinerea fanilor: “apreciaza foarte mult sustinerea, nu doar pentru e ci mai important de atat pentru a continua lupta impotriva construirii conductei din Dakota” ( Dakota Access Pipeline). Pentru a fi eliberata din inchisoare actrita a platit 500 de dolari  insa nu inainte de a fi acuzata de incalcarea proprietatii private si implicarea intr-un protest. Ea trebuie sa ajunga la tribunal pe 24 octombrie.

shailene woodley
KBC Channel1/Facebook

Dupa ce a fost eliberata din inchisoare actrita a postat urmatorul mesaj pe Instagram: “Intr-o zi ne vom canta poeziile. Cuvintele se vor scurge de pe limbile noastre cu rabdare. Iar versurile, fructele nascute din semintele mainilor noastre batrane, vor ninge #alwaysinallways #heartforward #uptous #NoDAPL #protectcleanwater #iamonyourside.”

Ma mai pot gandi si la alte vedete ca Ian Somerhalder si sotia sa, de exemplu care sunt la randul lor aparatori ai mediului, animalelor etc insa care au ales o cale usor mai pasnica si legala de a protesta. Au strans bani de la fani prin tot felul de concursuri cu obiecte semnate si au facut tot felul de cereri pe la autoritati, inclusiv au propus cativa politicieni tineri care sa le duca mesajele mai departe. Sigur si actrita de 24 de ani ar fi pututu face asa, sa adopte o cale mai pasnica, dar cine are timp de asta cand e tanar si aclamat pe social media?