Duolingo introduce chatbots pentru a imbunatati conversatiile

duolingo
Screenshot

Duolingo este unul dintre serviciile mele preferate pentru a invata o limba straina. Daca un manual sau un curs propriu-zis devine plictisitor si repetitiv la un moment dat, Duolingo poate fi accesat instant de pe propriul calculator sau smartphone, include culori, animatii, pronuntii de cuvinte si o intreaga comunitate care sare in ajutor ori de cate ori ai nevoie. Astfel atunci cand compania a decis sa introduca optiunea de chatbot am zis ca trebuie sa aflu mai multe despre ce e vorba.

In primul rand, Duolingo chatbot va fi disponibil momentan doar pentru limbile franceza, germana si spaniola pentru iOS. Insa reprezentantii companiei promit sa ofera optiunea si pentru Android. Am incercat chatbot-urile pentru prima oara pe Telegram, nu erau cine stie ce responsive insa parea o cale mai rapida de a-ti accesa informatiile de pe telefon.

duolingo
Duolingo/Facebook

Revenind la Duolingo, cei de la companie au incercat sa ii personalizeze pe cei trei boti pentru a parea mult mai umani si astfel facandu-ne sa empatizam cu ei: astfel il avem pe Chef Roberto, un bucatar care e specializat pe pizza si care nu vrea sa fie criticat, soferita de taxi Renee care e deschisa in special la discutii despre calatorii si destinatii turistice si politista Ada, care se prezinta ca protectoare a limbii germane.

“Botii Duolingo sunt sustinuti de inteligenta artificiala si reactioneaza diferit la mii de intrebari posibile. Nu stii ce sa mai spui? Apasa ‘help me reply’ si iti vor sugera idei,” ni se spune pe site-ul oficial.

duolingo
Duolingo/Facebook

Cofondatorul Duolingo Luis von Ahn a vorbit putin despre aceasta optiune:unul dintre motivele pentru care o persoana invata o limba straina este pentru a vorbi cu ceilalti. Elevii invata elementele de vocabular si intelegerea limbii cu Duolingo insa atunci cand vine vorba de ce spune in viata de zi cu zi devine o corvoada. Chatbot-urile ofera un raspuns sofisticat si eficient acestei nevoi.”

Partea buna la aceste chatboturi este simplul fapt ca vorbesti cu un robot nu cu o persoana, pentru ca astfel scapi de stresul de a te face de ras in fata unui necunoscut.