Yahoo Mail face tot mai dificila renuntarea la cont

Yahoo Mail/Facebook

Yahoo este iar in atentia tuturor. Insa nu pentru un motiv pentru care probabil v-ati astepta – nu au nicio inovatie care sa pastreze sau sa aduca noi utilizatori. Din contra. Dupa aflarea ca mai bine de 500 milioane de conturi au fost ‘hackerite’ in urma cu doi ani, informatiile de la 200 milioane de conturi au fost vandute iar NSA s-a uitat pe alte cateva milioane de conturi de email, Yahoo se confrunta cu o noua problema, sau mai bine zis cei care vor sa se ‘transfere’ la o alta companie de email.

yahoo mail
Foursys Ltd/Facebook

Potrivit unei stiri a Associated Press (AP), daca pana nu demult puteai sa iti trimiti emailurile de pe Yahoo Mail pe un cont la o alta firma, acum aceasta optiune nu mai e posibila. Informatiile oferite de Yahoo pe propriul site sunt oferite ca dovezi:

‘Automatic forwarding’ trimite o copie a mesajelor primite de pe un cont pe altul. Aceasta optiune este momentan in dezvoltare. In timp ce facem tot ceea ce ne sta in putinta sa o imbunatatim, am dezactivat temporar posibilitate de a activa varianta de redirectionare spre o alta adresa. Daca ai setat deja Mail Forwarding in trecut, emailurile tale vor fi redirectionate spre adresa stabilita de tine.

yahoo mail
Yahoo Mail/Facebook

Acest anunt vine la tanc dupa toate scandalurile in care a fost implicat Yahoo, momente dupa care e firesc ca utilizatorii sa se simta vulnerabili si sa vrea sa-si redirectioneze noile mailuri spre un serviciu mai sigur. Pe de alta parte, atunci cand utilizatorii din Marea Britanie au incercat sa-si stearga conturile Yahoo nu au putut face acest lucru, ei primind un mesaj de eroare: “ne pare rau insa optiunea de steregere este indisponibila momentan.” Cei de la AP vin in ajutorul celor care nu isi pot redirectiona emailurile catre o alta adresa sfatuindu-ne sa apelam la servicii de tip raspuns automat out-of-office de tipul ‘nu mai folosesc Yahoo Mail dar ma puteti gasi la adresa [email protected]’.

Nu stiu altii cum sunt, insa mi se pare ca cei de la Yahoo se straduiesc mult prea mult sa isi pastreze clientii si tocmai datorita masurilor ciudate pe care le aplica vor pierde tot mai multi utilizatori.