Microsoft i-a oferit aplicatiei Paint un look nou

paint
Screenshot

Microsoft a pregatit pentru editia Windows 10 o noua varianta a aplicatiei Paint. Aceasta din urma are un design destul de similar cu primele variante de Windows, asa ca dezvoltatorii din companie s-au gandit sa ii faca un redesign si sa ii ofere un makeover intregii aplicatii.

paint
Screenshot

Un video lansat neoficial ne prezinta o aplicatie Paint cu toate elementele clasice la care cei de la Microsoft au adaugat manipularea 3D a obiectelor – miscarea, adaugarea textului, modificarea lungimii, a culorilor etc. Conform scurtului video de prezentare, noul si imbunatatitul Paint ne va permite sa folosim ecranul touch-screen si pen-ul pentru a crea si modifia imaginile cum ne dorim. In plus, cei de la Microsoft au adaugat si optiunea Community prin intermediul careia putem folosi elemente 3D create de altii in propriile noastre creatii.

Aceasta nu e prima oara cand se aude de un redesign al Paint. Anterior, in luna mai a acestui an au fost facute publice cateva screenshot-uri cu un posibil look al noului Paint.

Aceste imagini vin ca un preview al evenimentului pe care cei de la Microsoft il au programat pentru sfarsitul lunii octombrie in New York. Se asteapta dezvaluirea unei noi tablete Surface care este creata special pentru persoanele din industriile creative – astfel si modernizarea Paint, a pen-ului si introducerea unor noi aplicatii in acest sens.

paint
Screenshot

Cel mai probabil aplicatia va fi disponibila in primavara anului urmator urmand a fi lansata la pachet cu Windows 10 Redstone 2.

Desi aplicatia Paint pare mult mai cool decat modelul vechi ultra-simplist, am niste retineri in ceea ce priveste adoptarea sa in randul designerilor grafici si a artistilor de orice fel. De ce ar renunta la suitele celor de la Adobe care le ofera mult mai multa flexibilitate doar pentru a se juca cu un pen creat de Microsoft si pentru desene 3D?