Aplicatia pentru programatori, Dash, scoasa din App Store

dash
Screenshot

Aplicatia Dash, creata pentru a veni in ajutorul programatorilor, a fost scosa din magazinul App Store. Aplicatia, disponibila pentru iOS si pentru Mac permitea sa adaugi rapid liniile de cod pe care le folosesti mai des.

Aparent, problema cea mai mare nu e doar faptul ca a fost scoasa ci ca cei de la Apple nu l-au instiintat pe Bogdan Popescu, dezvoltatorul aplicatiei.

dash
Pixabay

Dupa ce stirea a aparut pe YCombinator si a facut multa valva, Apple s-a vazut obligat sa-si justifice alegerea de a elimina aplicatia Dash din sistemul lor printr-un email trimis celui care a creat-o:

“am primit o instiintare de tip ‘Notice of Termination’ in care mi se spunea ca contul mi-a fost sters datorita unui comportament necinstit. I-am sunat si mi-au spus ca nu-mi pot oferi mai multe informatii. Ulterior m-au contactat si mi-au spus ca exista niste suspiciuni ca am manipulat review-urile. Nu as face niciodata asa ceva. Decizia celor de la Apple este finala si nu poate fi contestata. “

In ceea ce priveste viitorul Dash, dezvoltatorul a spus ca va oferi aplicatia ca open source (va pune la dispozitia tuturor codul printr-un serviciu de tip GitHub).

Alti dezvoltatori de aplicatii au venit in sustinerea lui Bogdan: “Dash este un tool popular printre dezvoltatorii Apple si pare destul greu de crezut ca dezvoltatorul aplicatiei ar avea nevoie sa manipuleze recenziile de pe App Store…tot acest scandal arata din nou ca sa depinzi ca business de Apple este o decizie gresita. Astfel esti la cheremul Apple.”

Nu stiu cati dezvoltatori de iOS se bucura de aplicatia Dash, insa pentru a crea atata valva trebuie sa fi fost destul de multi ca sa nu mai spun ca motivul invocat de cei de la Apple pare destul de stupid si nu pare a avea o baza solida. Daca ar fi fost vorba de o manipulare a recenziilor de ce nu au aratat (prin screenshot-uri sau altfel) unde este buba? Aceasta ramane o intrebare retorica din moment ce compania este transanta si nu lasa loc unor contestatii.