Linkedin te lasa sa semnalizezi discret catre recrutori pentru un job nou

Linkedin ramane unul dintre cele mai importante tool-uri prin care iti poti gasi un job bun. Este pacat ca s-a populat excesiv cu recrutori care cauta doar un numar de conexiuni, dar cu toate acestea cele mai importante firme isi posteaza anunturile aici.

Este destul de greu sa cauti un job de la locul actual de munca si sa contactezi recrutorii, de aceea Linkedin s-a gandit sa iti usureze munca printr-un buton.

Noua optiune se numeste Open Candidates si te lasa sa ‘anunti’ ca esti deschis pentru oportunitati noi, fara ca actualii angajatori sa fie notificati. Si cel mai important nici cei care sint asociati prin conexiuni cu compania ta, nu vor fi notificati ca ai aplicat pentru aceasta optiune.

Optiunea Open Candidates este accesibila din butonul de Preferences pe care il gasiti in tab LinkedIn Jobs. Pentru a deveni un candidat “pe picior de plecare” apasati butonul ‘On’.

Daca sinteti din Europa, nu cautati inca aceasta optiune, pe care o puteti vedea in filmul din titlu, pentru ca ea este accesibila in acest moment doar pentru US, UK si Australia.

In curand insa va deveni disponibila si in Europa, si nu vad de ce nu as apasa pe ‘On’ 🙂

Probabil ca va deveni o optiune pe care majoritatea persoanelor de pe LinkedIn o vor folosi, pentru ca de ce nu, pasunile mai verzi sint intotdeauna mai frumoase. Si mai ales daca aceasta dorinta este privata fata de conexiunile din firma sau cei asociati cu firma actuala.

Ce spune LinkedIn pe blogul lor:

The secret to career happiness is finding a job you love, however there is no way to tell the world that you’re open to new opportunities without worrying about your employer finding out. But imagine if you could signal to recruiters everywhere that you’d like to hear from them, and by doing so increase your chances of having one of those magic moments when a recruiter reaches out with an amazing opportunity.