WhatsApp seamana mult cu Snapchat dupa ultimul update

Snapchat
Pixabay

WhatsApp imprumuta tot mai mult de la asa-zisul competitor: Snapchat. Dupa ce anterior Instagram a preluat optiunea Memories de la Snapchat, a venit randul WhatsApp de a lua una alta.

Luni noaptea, WhatsApp a anuntat ca va permite desenele si textele pe imagini si pe video-urile filmate si ne va lasa sa inseram emoji-uri pe poze. In plus, aplicatia va permite selfie-uri cu flash si zoom video.

Snapchat
WhatsApp Blog

Cand faci o poza sau un video sau distribui unul care e deja pe telefon, vei putea sa vezi imediat tool-urile de editare. Fie ca desenezi o inima rosie pentru a-ti arata dragostea sau introduci emoji-ul favorit, uneori o imagine face cat o mie de cuvinte. Adauga un text, schimba culorile si fonturile. Optiunea pentru camera WhatsApp iti permite sa faci poze cu flash pentru selfie-ul perfect. Am adaugat si o optiune pentru zoom la video. Pentru a trece de la camera obisnuita la cea frontala tot ceea ce trebuie sa faci este sa atingi usor de doua ori ecranul. Aplicatia se va actualiza pe Android de astazi iar pe iPhone va ajunge curand, s-a spus intr-o postare pe blogul oficial.

Snapchat
Microsiervos/Flickr

WhatsApp s-a mai luat pe urma Snapchat si in luna mai cand a copiat optiunea de apeluri video (Snapchat lansase apelurile video in martie).

Aceasta noua miscare a WhatsApp vine dupa ce mai multe statistici au aratat ca tinerii prefera sa renunte la serviciile Facebook and co. din motive de securitate si pentru ca nu ar mai fi cool si se indreapta spre platforme cu securitate sporita (tot anul asta WhatsApp a introdus o mai buna securitate la mesaje) ca Snapchat sau Telegram.

Desi are peste 1 miliard de utilizatori, WhatsApp nu poate sta in loc (Snapchat are mai bine de 100 de milioane de utilizatori activi zilnic si e in continua crestere – dintre care marea majoritate au intre 13 si 17 ani). O alta posibilitate ar fi aceea ca WhatsApp nu mai are idei asa ca in loc sa faca brainstorming-uri si sa piarda timp cautand ceva inovativ, alege sa “imprumute” de la Snapchat – poate cu ideea de a atrage si populatia tanara care vrea sa scrie cu neon pe poze?