Westworld noul serial pe HBO – debuteaza mai bine decat Game of Thrones

Westworld noul serial pe HBO va deveni noua obsesie? Ne apropiem de finalul serialului Game of Thrones si HBO isi pune speranta in aceasta serie noua.

Duminica a debutat primul episod din Westworld si cifrele sint impresionante : 3.3 milioane de persoane au urmarit acest prim episod. Pana acum cele mai bune cifre erau impartite de True Detective (2.33 milioane) si Game of Thrones (2.2 milioane).

Despre ce este vorba? Serialul, care este o drama western sci-fi, este bazat pe filmul din 1973 al lui Michael Crichton.

Westworld este un parc de distractii tematic populat cu roboți, un loc care recreeaza Vestul Salbatic cu ajutorul androizilor, si in care vizitatorii isi pot indeplini orice dorinta de suspans și aventura. Robotii incep insa sa aiba un comportament bazat pe emotii.

Distributia este formidabila : Thandie Newton, Jeffrey Wright, Jimmi Simpson, Anthony Hopkins, Ed Harris, James Marsden, Evan Rachel Wood sau Rodrigo Santoro.

Surse de la Hollywood Reporter spun ca numai productia pentru episodul pilot a costat 25 de milioane de dolari, urmand ca primul sezon de zece episoade sa coste in jurul sumei de 100 milioane.

“Westworld” este destul de complex si vrea sa examineze toata latura umana prin ochii caracterelor care nu sint umane. Vizitatorii parcului sint de cele mai multe ori oameni fara scrupule, care ar plati enorm doar pentru a putea sa-si satisfaca o fantezie, fara repercusiunile de a doua zi. Simpatia spectatorului este declansata mai ales de catre androizii care nu isi aduc aminte de ziua precedenta si nu au voie sa aiba emotii.

Ce spune actrita Evan Rachel Wood despre acest serial:

“Este vorba de J.J. Abrams, Jonah Nolan si Lisa Joy, care sunt geniali, asa ca stiam ca o sa fie ceva grozav. Restul actorilor, Anthony Hopkins, Ed Harris, sint incredibili. Insa abia la episodul 4 sau 5 am inteles cu adevarat despre ce este serialul si ce personaj interpretam. Am avut un mini atac de panica pentru ca mi-am dat seama ce responsabilitate am pe umeri și cum acest proiect imi intrecea asteptarile. Ofera o privire de ansamblu mai mare decat credeam initial.”

Da, creatorii serialului sint sotii Jonathan Nolan si Lisa Joy Nolan si ca sa va faceti o impresie asupra atmosferei, Jonathan mai scris Memento Mori, Dark Knight sau Interstellar.

Eu nu sint fan al familiei Nolan, dar daca v-a placut Deadwood, este o mare sansa ca acest serial sa devina preferatul vostru.