Vaduva lui Robin Williams a vorbit despre moartea actorului

robin williams
Drew Scott/Facebook

Sotia regretatului Robin Williams a vorbit in premiera despre moartea actorului intr-o postare in revista Neurology. Susan Schneider, de meserie designer grafic, a fost a treia sotie a artistului, cei doi petrecandu-si trei ani impreuna. Mai jos sunt cele mai emotionante marturii ale lui Susan Schneider Williams, care a povestit despre problemele fizice si mentale cu care Robin s-a confruntat in saptamanile ce i-au precedat moartea.

Va scriu pentru a impartasi cu voi aceasta poveste. Sper ca va va ajuta sa va intelegeri pacientii si sotii lor. In ceea ce priveste cercetarile, sper ca va pune un chip pe fata pacientilor pe care ii cunoasteti doar prin nume.

Robin isi pierdea mintile si era constient de asta. Va puteti imagina prin ce trecea in timp ce era contient ca se pierde putin cate putin? Si nici macar de la o boala a carei nume il stia sau intelegea? Nici el si nici cei din jur nu au avut cum sa o opreasca, inteligenta si dragostea nu au avut cum s-o tina in loc.

Susan descrie saptamanile de dinaintea mortii sale drept dramatice: Robin imi spunea in continuare ‘As vrea sa-mi restartez creierul’. Consultatiile medicale, testele, si sectia de psihiatrie ne-au tinut intr-o continua miscare. Teste de sange, urina, cortizol si noduli limfatice. Am cautat o posibila tumoare pe creier iar cardiologistul i-a verficat inima. Toate au avut rezultate negative exceptand un nivel anormal al cortizolului. Voiam sa ne bucuram dar Robin si cu mine stiam in sinea noastra ca ceva e in neregula. Pe 28 mai a fost diagnosticat cu Parkinson. In sfarsit aveam un raspuns. Cumva insa lui Robin nu-i venea sa creada.

Abia dupa autopsie s-a aflat ca Robin Williams suferea de fapt de o boala extrem de rara dar mortala, Lewy Body ce duce la dementa si care era asemanatoare cu Parkinson.

https://www.instagram.com/p/BK6b_mvjbeT/?tagged=robinwilliams

Asta (boala) l-a facut extrem de paranoic si i-a afectat reactiile emotionale. Mi-as fi dorit ca el sa stie cu ce are de-a face, ca nu era inima lui de vina, sau caracterul sau, continua Williams.

Sper ca impartasind din experienta noastra veti reusi sa transformati suferinta lui Robin in ceva valoros prin munca si intelepciunea voastra. Cred ca daca experienta lui Robin duce la vindecare, lupta si moartea sa nu au fost in zadar, a incheiat Susan Williams.

Cel mai interesant mi se pare ultima, concidenta sau nu, ultima fraza in care Susan Williams militeaza pentru un posibil antidot pentru boala de care suferea Robin. In fapt, la finalul postarii pe Neurology, vedem ca ea face parte din consiliul de administratie al unui ONG (American Brain Foundation) care studiaza bolile neurologice. Ca a suferit atat actorul cat si intreaga sa familie era de asteptat insa magnitudinea durerii si a raspandirii bolii este cu adevarat socanta. Doar o explicatie de acest tip, plauzibila, putea sa ne ofera un tip de closure fanilor filmelor sale.

Aici poate fi citita intreaga marturie a ultimei sotii a lui Robin Williams.