Home Others FDA aproba primul sistem automat de insulina pentru diabet tip 1

FDA aproba primul sistem automat de insulina pentru diabet tip 1

sistem automat de insulina
sursa: Medtronic

FDA aproba primul sistem automat de insulina pentru diabet tip 1, sau “pancreasul artificial”.

“Aceasta tehnologie noua poate oferi libertatea de miscare necesara persoanelor care au diabet de tipul 1, fara a mai monitoriza non stop nivelele de glicemie sau fara a mai administra manual insulina” spune Dr. Jeffrey Shuren, directorul FDA (Food and Drug Administration) Center for Devices and Radiological Health.

Dispozitivul se numeste Medtronic MiniMed 670G, si monitorizeaza automat nivelele de zahar din sange, si pe baza acestora ofera o doza de insulina necesara pentru reglarea glucozei. Medtronic va folosi un senzor pentru a detecta nivelul de glucoza din sange, la fiecare 5 minute.

Nu este un sistem pe deplin automat, pentru ca, persoanele care il vor folosi vor trebui sa-si dea seama cati carbohidrati sint in mancarea lor si sa bage aceste informatii in dispozitiv.

Medtronic MiniMed 670G va fi disponibil incepand cu primavara anului 2017.

 Tehnologia nu este perfecta, pentru ca acest dispozitiv poate fi folosit numai de persoanele de la 14 ani in sus, dar in acest moment se fac studii si teste pentru a putea fi ajustat in viitor pentru copii de la 7 ani in sus.

Conform FDA, aprobarea a fost facuta pe baza unui studiu clinic de 123 persoane care au diabet de tipul 1. Voluntarii au purtat dispozitivul pentru 3 luni de zile si nici un incident serios de hipoglicemie nu a aparut in timpul acestui studiu.

Diabetul este o boala a secolului nostru si daca tehnologia este din ce in ce mai avansata, din punct de vedere medical progresele sint mai mici. Acest sistem automat de insulina pentru diabet tip 1 va imbunatati insa calitatea vietii pentru cei afectati.

Aaron Kowalski, seful JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation), spune  ca pana va fi descoperit un tratament pentru diabetul de tip 1, acest “pancreas artificial va imbunatati viata oamenilor afectati. Cei care au particpat in studiul clinic au dormit mult mai bine si s-au trezit dimineata cu nivelul de glucoza din sange stabil. ”

 

Surse : FDA, Medtronic, CBS