The Promise: trailer cu Christian Bale si Oscar Isaac

the promise
Screenshot

The Promise este cel mai nou film al lui Christian Bale – productia va debuta la Festivalul de Film International de la Toronto pentru jurizare si pentru publicul larg tot anul acesta, o data clara nefiind inca stabilita.

Despre ce e vorba in The Promise?

The Promise, o drama istorica prin excelenta e plasata in Turcia (sau ce mai ramasese din Imperiul Otoman) anului 1914 cand razboiul e in floare, imperiul pare a se prabusi, iar Constantinopol-ul (Istanbul-ul de azi), orasul multicultural al vestului Asiei, pare a-si da ultima suflare. In acest cadru il avem pe Michael, un student la medicina armean care vrea sa aduca inovatiile din vest inapoi in orasul natal (Siroun) din sud-vestul Turciei – un loc in care armenii crestini si turcii musulmani au trait in pace ani intregi; intr-un alt cadrul il avem pe Chris un fotojurnalist american care a parasit Parisul alaturi de o artista armeanca (Ana) pentru a ajunge la inmormantarea tatalui fetei. Lucrurile se complica in momentul in care Michael o intalneste pe Ana iar mostenirea culturala armeana ii apropie si mai mult. In plan macro, turcii se alatura germanilor in razboi si incep sa isi trateze violent minoritatile. Pentru a vedea ce se intampla cu triunghiul amoros si cum este afectat Istanbul-ul, trebuie sa vezi filmul, care pare destul de promitator, macar pentru a admira tinutele din acea vreme si comportamentele daca nu esti pasionat de razboi.

Din distributia The Promise fac parte pe langa Christian Bale (seria Batman, American Hustler, American Psycho), actrita de origine francezo-canadiana Charlotte Le Bon (Bastille Day, Yves Saint Laurent, The Big Bad Wolf), Oscar Isaac ( Inside Llewyn Devis, Ex Machina, Show Me a Hero – Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-o serie TV), actrita iraniana Shohreh Aghdashloo (House of Sand and Fog, The Sisterhood of the Traveling Pants 2, Star Trek Beyond) si actorul croat Rade Šerbedžija (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1, X-Men: First Class, Taken 2).

Director de film est Terry George care a mai lucrat si la producerea filmului Hotel Rwanda nominalizat la Oscar in 2004 si la Whole Lotta Sole care exploreaza aceleasi teme ca si The Promise, razboiul si genocidul.