Cele mai ciudate legi din diverse colturi ale lumii

legi

Legile au fost inventate pentru a stabile ordinea in societate insa multe parlamente au aprobat legi cel putin ciudate daca nu absurde. Mai jos e o lista a acelor legi iesite din comun.

In Milano exista o lege care spune ca nu ai voie sa fii trist vreodata, exceptand la inmormantari si la spital. Cei care sunt prinsi fara un zambet cat de mic pe fata pot primi o amenda de pana la 100 de euro.

In Japonia greutatea ficarui locuitor trebuie sa respecte legea

Tara care a lansat sumo-ul pare a fi depasita de numarul mare de persoane supraponderale asa ca a aprobat o lege prin care un barbat nu poate avea talia mai mare de 81 cm iar femeile nu au voie cu o talie mai mare de 88 cm.

In Singapore, una dintre cele mai curate tari din lume, este interzis prin lege mestecatul gumei – exceptand persoanele care fac asta din motive medicale. Daca un cetatean e prins cu guma este amendat cu aproximativ 1000 de dolari. Lucrurile se complica si mai mult daca esti prins cu o guma de mestecat in mijloacele de transport in comun.

In China, un tribunal a aprobat in 2013 o lege conform careia tinerii plecati de acasa sunt obligati de autoritati sa isi viziteze des familia si sa contribuie la nevoiele lor spirituale.

In Marea Britanie le este interzis cetatenilor sa le permita animalelor de casa sa se imperecheze cu unul dintre animalele casei regale.

In Victoria, Australia pentru a schimba un bec trebuie sa fii electrician autorizat (poate s-or fi corentat bietii oameni? 🙂 ). Cine incalca aceasta lege si este prins in fapt trebuie sa plateasca 10 dolari 🙂

In Bangladesh, orice persoana peste 15 ani prinsa trisand la un examen poate fi trimisa la inchisoare.

In Florida, o femeie poate sari cu parasuta in zilele de duminica doar daca este maritata. Aceasta lege absurda acopera si femeile divortate sau vaduve.

In Canada exista o lege destul de interesanta. Radiourile sunt obligate ca pentru orice 4 piese straine sa existe una cantata de o persoana nascuta in tara.

Daca mergi in vacanta in Capri, Italia fereste-te de incaltarile care fac mult zgomot. Aparent, exista o lege care interzice slapii prea zgomotosi.