Shia LaBeouf: Oscarurile sunt un joc politic

Shia LaBeouf
Shia LaBeouf/Facebook

Shia LaBeouf a vorbit cu cei de la revista Variety si a pozat in paginile sale pentru a-si promova cel mai nou film, American Honey.
In interviu actorul cunoscut pentru filme ca Nymphomanic, Transformers sau Fury, a vorbit despre rolul ratat din Suicide Squad, despre lupta cu dependenta de alcool, despre jocul de culise de la Premiile Oscar si despre noul film.

despre rolul pe care trebuia sa-l joace in Suicide Squad: personajul era destul de diferit initial; apoi a venit Will Smith si scenariul s-a schimbat. Personajul jucat de Joel Kinnaman a fost introdus pentru a contribui la evolutia personajului lui Will. Nu cred ca studiourile Warner Bros m-au vrut. Am fost la o intalnire cu ei si m-au facut nebun. Mi-au spus ca sunt un actor bun dar nu pentru rolul asta. Era o investitie masiva pentru ei.

despre dependenta de alcool: nu mai beau; rahatul ala aproape mi-a distrus viata. Ma tin la distanta.

despre jocurile politice de la Oscaruri: Oscarurile sunt un joc politic. Trebuie sa imi recastig un loc printre ei (actorului i-a fost interzisa participarea dupa ce si-a hartuit un vecin in timp ce era beat) Nu conteaza cine e cel mai bun. Nu am crezut niciodata ca am ajuns la un alt nivel. Sunt confortabil unde sunt acum. Celebritatea e un blestem.

https://www.instagram.com/p/BKCvzggAeCh/?tagged=shialabeouf

Shia LaBeouf a vorbit putin si despre rolul din American Honey: in loc de scenariu am primit o poza alb-negru a unei paduri. Mi se dadea cate o pagina cu replici in fiecare dimineata inainte de inceperea filmarilor. Pentru a fi pregatit de acest film am petrecut doua saptamani cu o echipa de tineri care chiar se ocupau cu distribuirea revistelor din usa in usa. Eram singurul alb din grup. Se culcau unul cu altul. Furau de la localnici. Vindeau reviste. Cand am ajuns pe platourile de filmare si am vazut cat de dinamici erau colegii mei – am inteles cum functioneaza.

Intregul interviu poate fi citit aici.

Cat despre planurile de viitor, Shia LaBeouf mai filmeaza momentan la un singur film Borg vs. McEnroe (un film cu tematica sportiva in care joaca alaturi de Stellan Skarsgård), desi daca American Honey va avea succes, cred ca va primi si alte oferte de munca.