Recomandare de serial: Narcos

narcos
Narcos/Facebook

Netflix reprezinta unul dintre cei mai mari producatori de seriale de calitate din ultimii ani. De la Orange is the New Black, la House of Cards, Black Mirror, sau mai nou Stranger Things, platorma a demonstrat ca are potential pentru seriale (si filme) de top. De aceasta data, in seria recomandarilor se afla serialul Narcos.

Despre ce e vorba in Narcos?

Narcos, in traducere directa dealer de droguri spune povestea unuia dintre cele mai mari figuri ale lumii interlope columbiene, Pablo Escobar – avansarea sa la putere, incercarile (de multe ori esuate) ale autoritatilor americane (DEA) de a-l prinde, precum si razboaiele sale mai mult sau mai putin sangeroase cu alte clanuri care voiau sa domine piata. Vedem cum a ajuns la sfarsitul anilor ’80 sa domine piata cocainei si sa faca sute de milioane de dolari din tranzactiile ilegale. Naratorul povestii lui Escobar este un politist american, angajat al DEA care relateaza cum a ajuns la putere liderul clanului Medellin, disparitiile suspecte ale unor lideri politici precum si coruptia care era in floare in anii ’70 in ambele parti ale granitei.

Dintre actorii fenomenali care apar in serial se remarca Wagner Moura (care s-a ingrasat 25 de kilograme pentru a-l interpreta pe Escobar – pentru rol a primit o nominalizare la Globul de Aur), Boyd Holbrook (cunoscut pentru rolurile din filme ca Milk, The Host, Gone Girl), Pedro Pascal (The Good Wife, Game of Thrones, Graceland, The Mentalist), Joanna Christie si André Mattos.

La productie au lucrat atat americani cat si brazilieni (suprinzator ca nu au adus in echipa si un columbian – poate ar fi oferit o imagine mai obiectiva asupra situatiei din tara). Astfel pentru cele doua sezoane din Narcos (de pana acum) au lucrat José Padilha (care a primit un Urs de Aur la Festivalul de Film de la Berlin pentru Elite Squad; a mai lucrat si la Robocop[2014] si Rio, I love you), Doug Miro (Prince of Persia: The Sands of Time, The Sorcerer’s Apprentice), si Chris Brancato (Beverly Hills 90210, Species II).

View this post on Instagram

The empire cannot fall. #Narcos

A post shared by Narcos (@narcos) on

Partea cea mai buna la acest serial e ca mai toti actorii au fete destul de dubioase asa ca te poti astepta la oricare sa deschida focul sau sa ofere/primeasca mita.

Cu toate ca nu are actori extrem de faimosi, Narcos a reusit sa atraga pareri pozitive din partea criticilor (8.9/10 pe IMDb cu peste 100.000 de recenzii, 78% pe Rotten Tomatoes, 7.8/10 pe IGN si 77% pe Metacritic).

Primul sezon are 10 episoade (a cate 43-57 episoade fiecare) iar ieri a fost postat si sezonul 2 pe Netflix.