Ce sa mananci in avion – un tip a incercat peste 400 de meniuri

avion
Wikimedia Commons

Nikos Loukas, originar din Australia, este un om de afaceri din industria turismului care strabate anual mai bine de 100.000 km cu avionul. Astfel i-a venit idee de a face publice cele mai bune feluri gustate de acesta pe durata calatoriilor sale dar si cele mai proaste.

Nikos isi documenteaza experientele culinare pe profilul sau de Instagram si isi doreste ca pe viitor sa realizeze un documentar in care sa explice ce si cum. Pana atunci insa a facut cateva recomandari de meniuri care pot fi consumate atunci cand esti la bordul unui avion si cateva care ar trebui evitate.

Una dintre mancarurile sale preferate in avion este curry-ul pentru ca isi mentine acelasi gust si la cateva ore dupa ce a fost gatit. Si inghetata e la fel ca pe ‘pamant’: Inghetata e foarte buna; in aer are acelasi gust ca pe pamant.

Pe de alta parte, Nikos ne sfatuieste sa evitam mancarurile care ne dau peste cap sistemul digestiv – el ofera ca exemplu fasolea. In plus, pentru a contracara starea data de presiunea de la 8000 de metri in sus, acesta ne sfatuieste sa stam departe de alimentele bogate in carbohidrati si sa consumam multa apa, fructe, si salate. In ceea ce priveste carnea, efectele sale asupra stomacului la inaltime variaza in functie de cum a fost gatita. Fructele de mare, pe de alta parte, par o alegere sigura daca vrem sa ne bucuram de proteine in avion.

Iar daca nu esti multumit cu ce primesti la clasa economic, Nikos ne sfatuieste ca poti fi servit cu mancare de mai buna calitate (pentru un pret poti face upgrade la un alt meniu). Acest concluzioneaza cum poate ne-am putea astepta: daca ceea ce primesti nu ti se pare apetisant, nu manca.

Intr-un interviu acordat Vogue, omul de afaceri a laudat mancarea organica a zborurilor coreene, platingul turcilor, salatele oferite de cea mai importanta linie americana precum si posibilitatea de a-ti rezerva masa oferita de cei din Singapore.

Nu imi place sa fiu carcotasa, dar atunci cand o linie aeriana iti ofera gratuit calatorii (cel putin in ultimul timp) si mancare, nu stiu cum mai poti fi obiectiv in ceea ce priveste ce ai in farfurie.

Photo Credit: Wikimedia Commons