Samsung va rechema toate Galaxy Note 7 de la vanzare

Samsung va rechema toate Galaxy Note 7

Vestea ca Samsung va rechema toate Galaxy Note 7 de la vanzare a explodat ieri pe internet si potrivit agentiei de stiri din Korea, Yonhap, anuntul oficial va fi facut foarte curand.

Daca stirea se va concretiza, va fi o masura fara precedent, care semnifica greseli de fabricatie extrem de grave pentru modelul Galaxy Note 7. De altfel, exista o ancheta in curs pe care Samsung o face pentru ca s-au raportat cazuri in care bateria telefonului a explodat in timp ce se incarca.

Acum doua zile, toate transporturile de telefoane au fost oprite de catre Samsung si un purtator de cuvant al companiei a confirmat acest fapt pentru revista Wall Street, fara a comenta insa daca lansarea telefonului se mai face conform anuntului oficial sau va fi intarziata.

Ce spune un oficial Samsung pentru revista Yonhap :

“Rezultatele investigatiei si masurile de precautie vor fi facute publice in acest weekend sau cel mai tarziu la inceputul saptamanii viitoare”. Acelasi oficial spune ca problema bateriilor care explodeaza afecteaza mai putin de 0.1% din lotul de Samsung Galaxy Note 7 deja vandut, dar compania nu vrea sa-si asume nici un risc inutil.

Pana in acest moment Note 7 a fost vandut cu pre-comenzi in zece tari si cererea a fost imensa.

Daca va numarati printre “fericitii” care au sperat sa aiba acest telefon in saptamana viitoare, mai aveti de asteptat. Si asteptarea nu ar trebui sa va deranjeze, pentru ca nu-mi imaginez reactia pe care poti sa o ai dupa ce iti explodeaza bateria/telefonul.

Este ironic cum Samsung care a iesit din piata de OLED TV ca sa se concentreze pe display-ul de mobile, a uitat sa se mai concentreze si pe baterii.

Anul financiar 2016 nu a fost un an excelent pentru companie si progonozele de vanzari pentru Note 7, ar fi insemnat un viitor an financiar mult mai bun.

We will see about that now 🙂