Jackie Chan va primi un Oscar pentru intreaga activitate

Jackie Chan
Jackie Chan/Facebook

Jackie Chan, cunoscut pentru filme de comedie si karate (The Legend of Drunken Master, Rush Hour, Shanghai Noon, sau Shanghai Knights fiind cele mai populare) va fi premiat cu un Premiu Oscar Onorific pentru intreaga activitate.

Premiul Onorific a fost creat pentru artisti ca Jackie Chan, Anne Coates (editor de film, celebra pentru productii ca Lawrence of Arabia, Murder on the Orient Express, Striptease, The Golden Compass, Erin Brockovich, si Sweet November), Lynn Stalmaster (director de film cunoscut pentru Gunsmoke, Superman [1978], si Tootsie) si Frederick Wiseman (director de film cunoscut pentru filme ca Titicut Follies, National Gallery, At Berkley, sau In Jackson Heights), adevarati deschizatori de drumuri si legende in ceea ce fac. Oscarurile Onorifice sunt oferite pentru realizari extraordinare pe durata intregii vieti, contributii importante in arta sau stiinta sau servicii aduse Academiei de Film. a declarat un reprezentant pe site-ul oficial.

Acesta este al optulea an cand se ofere aceste premii Oscar onorifice, anterior nume ca Hayao Miyazaki (Walt Disney al Japoniei), Steve Martin, Jean-Luc Godard, sau Lauren Bacall primind aceste premii care le-au incununat intreaga activitate.

View this post on Instagram

Happy Monday. #JackieChan

A post shared by 成龍 Jackie Chan (@jackiechan.official) on

Jackie Chan este al doilea cel mai bine platit actor din lume, dupa Dwayne Johnson, a realizat, produs, si editat mai bine de 30 de filme de actiune doar in Hong Kong, adaptarea din 2010 a The Karate Kid si seria celebra Kung Fu Panda, aducandu-l din nou in atentia publicului din lumea intreaga.

Iar daca filmele de la inceputul anilor 2000 i-au adus popularitatea globala si o stea pe celebrul Walk of Fame din Los Angeles, Jackie Chan are perioada imediat urmatoare extrem de incarcata. El trebuie sa sa imparta intre filmele la care lucreaza in China (Railroad Tigers cu premiera in decembrie; Bleeding Steel – o comedie SF cu premiera in 2017) si productiile americane: Karate Kid 2, Rush Hour 4 (alaturi de simpaticul Chris Tucker), The Foreigner (alaturi de Pierce Brosnan si care va avea premiera in noiembrie a acestui an), The Nut Job 2 (un film de animatie cu premiera in mai 2017), si The Lego Ninjago Movie (tot o animatie care debuteaza pe marile ecrane in septembrie 2017).

Cei patru vor primi premiile Oscar Onorifice in cadrul unei ceremonii organizate pe 12 noiembrie in Los Angeles.