Cele mai ciudate cereri ale celor care au zburat cu un avion privat

avion
Shiraz.s10/Wikimedia Commons

Cine nu si-ar dori sa zboare intr-un avion privat? Sa nu mai trebuiasca sa astepti zeci de minute (sau chiar cateva ore) la cozi interminabile, sa eviti sforaitul vecinului sau plansul copiilor aflati la doua randuri de tine? Pentru unii insa imbarcarea rapida, aterizarea lina, si spatiul imens nu sunt singurele beneficii ale unei calatorii cu un avion privat. Mai jos sunt cateva dintre cele mai traznice cerinte ale milionarilor lumii, atunci cand au zburat la clasa privat.

“Unul dintre clientii de top era obsedat de culoarea roz. Asa ca am decorat interiorul cu materiale roz, am pregatit mancare roz inclusiv macarons, sampanie roz, Pink Floyd era pe fundal, pana si pilotul purta o camasa roz. Invitatii au fost primiti pe un covor roz“.

avion
Morre Christophe/Unsplash

Un alt angajat al unei firme de zvor privat a oferit un alt exemplu: “un client voia sa asculte doar muzica pianistului Liberace; un altul a vrut paturi si perne facute din casmir in timp ce un alt client si-a dorit crini albi din Casablanca.

Cand vine vorba de mancare, gusturile nu sunt asa de sofisticate cum ne-am astepta: un client voia burger Filet-O-Fish de la MacDonald’s pe durata calatoriei – a trebuit sa fie cumparat fix inaintea decolarii pentru ca mancarea sa fie fierbinte.

O intamplare mai simpatica de aceasta data a fost atunci cand un client si-a dorit tort cu lumanari in avion. Cum regulile interziceau asa ceva daca un pompier nu era prezent, firma care a organizat petrecerea a adus si un pompier la bord.

Un alt client a angajat degustatori de mancare pentru a se asigura ca mancarea de la bord e de cea mai buna calitate.

avion

Un client confuz nu stia destinatia insa dorea ca zona sa fie cea mai populara in productia de cocos organic (o ferma din Fiji e cel mai mare producator de cocos organic) – a fost dus acolo numaidecat.

In ceea ce priveste calatoriile total inutile se remarca: transportarea unui fel de mancare gatit de un bucatar atestat Michelin din New York in Chicago, o sticla de vin de la Londra la Cannes, un papagal din Machester la Londra sau transportul unui telefon mobil (!) uitat din greaseala acasa din New York in Florida.

Un alt exemplu care au putea fi interesant daca nu ar fi scump ar fi petrecerea Anului Nou in doua fusuri orare: pentru 135.000 de lire sterline ne transportam clientii cu un Gulfstream G650 – cel mai rapid avion – de la Sydney la Los Angeles, strabatand linia care desparte o zi de cealalta pentru a putea petrece cu stil in ambele orase, a declarat un reprezentant al unei linii de zbor privat.

Alte cerinte nastrusnice din avioanele private pot fi citite aici.

Photo credit: Interior