Microsoft: Mac-urile sunt la fel de utile ca o palarie pentru o pisica

Microsoft

Microsoft is promoveaza cel mai nou notebook, Surface Pro 4, folosindu-se de imaginea celor de la Apple sau mai bine zis criticandu-le designul Macbook-urilor. Desi compania a anuntat noul produs pentru inceputul lui 2017, surse din interior spun ca aceasta lansare va fi facuta mult mai curand, pe la sfarsitul lui octombrie.

In noua reclama de promovare, cei de la Microsoft cred ca beneficiile lui Surface Pro 4 il fac superior Macbook-ului ultraplat al celor de la Apple. In timp ce produsul lor revolutionar are o tastatura detasabila, touchscreen si pen, produsul competitorilor (cel putin asa cum reiese din reclama lor) este greoi, incet si cam patratos (!?). Este cam inutil, cam ca o palarie pentru pisica, declara vocea de pe fundalul scurtului promo.

De o astfel de tactica s-au mai folosit si in urma cu doi ani cand au dat de pamant cu iPad-ul, serviciul Siri si acelasi MacBook Air. Pentru ca sarbatorile vin in curand (peste vreo cateva luni, dar asta e un lucru minor) cei de la Microsoft par a grabi lansarea pentru a avea vanzari de Craciun.

Ideea asta de a te folosi de competitori pentru a-ti promova produsul nu-mi pare prea corecta; puteau foarte bine sa spuna ‘Uite cum ne diferentiem noi fata de competitie/Uite ce ne face diferiti!’. Ei insa au ales sa puna cele doua produse fata in fata si sa comenteze. Cum poate era de asteptat nici cei care au vazut reclama nu au fost prea impresionati, parerile variind de la ‘Fiecare reclama de acest fel face ca Microsoft sa para mai patetic in ochii mei’ si ‘Editat cu Final Cut Pro’ la ‘Ce v-a oprit sa comparati Surface cu orice alt laptop fara touchscreen si tastatura atasata. O, asa e. Aveati nevoie de Apple in reclama pentru a atrage atentia asupra produsului vostru’ si ‘Principalele componente ale reclamei Microsoft: dezgust, prostie, plictiseala’. The people have spoken 🙂