Recomandare de serial: Da Vinci’s Demons

da vinci's demons
Da Vinci's Demons/Facebook

Da Vinci’s Demons este ultima recomadare de serial altfel. Productia are actiune, conflict, dragoste (scenele par a aduce cu cele din The Tudors sau Masters of Sex) si mister. Este genul de serial care te prinde in valtoare si nu-ti mai da drumul; misterul se adanceste cu fiecare episod (de circa 50 de minute) in timp ce unele secrete ne sunt dezvaluite.

Personajul principal, un Leondardo Da Vinci tanar e interpretat genial de catre britanicul Tom Riley (a mai jucat si in Doctor Who, vreo cateva filme bazate pe cartile Agathei Christie, si in piese de teatru) care pare o combinatie reusita intre intelectul lui House (din serialul medical de succes), Patrick Jane din The Mentalist si comicul (si spiritul de observatie) al lui Shawn Spencer din Psych.

Despre ce e vorba in Da Vinci’s Demons?

Da Vinci’s Demons este o drama fantasy-istorica bazata pe tineretea marelui artist italian. Plasat intr-o Florenta renascentista deschisa la toate creatiile oricat de nebunesti ale locuitorii sai, serialul urmareste povestea lui Da Vinci, considerat inca de pe la 30 de ani unuul dintre cei mai creativi din orasul sau si din Europa. O persoana destul de excentrica, personajul e acceptat de cei din jur, inclusiv de temutul Lorenzo de Medici doar pentru geniul sau si pentru ajutorul militar oferit orasului. Serialul urmareste de-a lungul episoadelor inventiile sale, relatiile cu femeile din viata sa, dar si proprii demoni – este in cautarea acceptului tatalui sau (subordonat al Casei Medici) si dezvaluirii misterelor din jurul disparitiei mamei sale.

Pana acum, Da Vinci’s Demons are 3 sezoane (28 de episoade in total, primul sezon cu 8 episoade si urmatoarele doua cu cate 10), insa producatorii nu exclud nici un film. Avand insa in vedere ca a primit pana acum 3 nominalizari la Premiile Emmy si este destul de apreciat de critici, atat pe IMDB cat si pe Rotten Tomatoes este clasat destul de sus, cu 8,1/10, respectiv 81%, nu ar fi nicio mirare daca actorii ar reveni la filmari mai repede decat ne-am asteptat. Poate pentru un nou sezon?!

Desi nu sunt amatoare de seriale sau filme istorice, Da Vinci’s Demons m-a convins ca merita sa fac concesii pentru o poveste buna si pentru cativa actori talentati.