Cele mai scumpe cafele din lume

lume

Ca si consumatori regulati de cafea, vreim din cand in cand sa ne delectam si cu alte arome decat banala cafea neagra la filtru. Mai jos am strans cateva dintre cele mai scumpe (unii ar spune si exclusiviste) cafele din lume.

#7 Starbucks Rwanda Blue Bourbon

De la cel mai mare lant de cafenele din lume vine ocupanta locului 10. In cele peste 20.000 de cafenele din intreaga lume, baristele vand si pachete de cafea pe langa cani tematice sau celebrul Pumpkin Spice Latte. Unul dintre cele mai scumpe soiuri de cafea vandute sub semnul Starbucks este Starbucks Rwanda Blue Bourbon Coffee. Pentru doar ‘24 de dolari’ pe 450 de grame te poti bucura de o cafea cu un gust usor acidulat si o aroma ce imbina aroma de unt, cu ciresele si nucile condimentate.

#6 Mi Esperanza

Originara din Honduras, Mi Esperanza e devenit un simbol al tarii din America Centrala. Pentru 35 de dolari pe 450 de grame, te poti bucura de o cafea de o calitate excelenta (in ochii specialistilor cu cat o cafea e mai scumpa cu atat e mai aromata/calitativa). Spre deosebire de cafeaua clasica, acestui soi din Honduras ii lipseste gustul usor amarui – in schimb papilele gustative bucurandu-se de arome de nuci, fructe si condimente locale.

#5 Fazenda Santa Ines

Crescuta pe plantatiile din Brazilia, aceasta cafea e faimoasa pentru gustul usor dulceag si aroma discret fructata, dar placuta pentru simturi. Fazenda Santa Ines e cultivata la poalele Muntilor Mantiquera, avand o experienta de peste 100 de ani. Si cum calitatea si vechimea se plateste, 450 de grame din acest sortiment de cafea ajunge la 50 de dolari.

lume

#4 Cafeaua St. Helena

Cafeaua St Helena este una dintre cele mai izolate plantatii de cafea din lume – pe o insula vulcanica din Oceanul Atlantic la aproximativ 2.000 de kilometri de vestul Africii. Insula e celebra ca fiind locul in care a fost inchis Napoleon Bonaparte in 1815. Aroma unica in lume face ca acest sortiment de cafea sa ajunga la 79 de dolari per 450 de grame.

#3 Kopi Luwak

Acest soi de cafea are unul dintre cele mai revoltatoare, dupa parerea mea, procese de productie. Cultivatorii cresc cafea in mon

obsnuit si apoi obliga un animal local (pal civet – un animal cu o infatisare intre pisica si vidra) sa manance boabele. Ulterior localnicii culeg boabele de cafea din excrementele animalelor. Produsul finit poate ajunge pana la 160 de dolari pe 450 de grame, fiind cultivat in Sumatra, Bali, Indonesia, Philippines si Vietnam.

#2 Hacienda La Esmeralda

Aceasta cafea cultivata in Panama este considerata una dintre cele mai calitative din lume – astfel nu e de mirare ca pentru 450 de grame trebuie sa platesti 350 de dolari.

lume

#1 Black Ivory

Originara din nordul Thailandei, cafeaua Black Ivory e cea mai scumpa din lume. Pentru a obtine gustul sofisticat din ceasca, la productie lucreaza o mica arma de oameni si elefanti, pentru ca aceste mamifere sunt hranite cu boabe proaspete de cafea care strabat tractul digestiv al acestora. Cafea capata arome inedite si isi pierde textura amaruie. 450 de grame din acest sortiment de cafe ajunge la 500 de dolari – pretul fiind datorat faptului ca o mare parte din boabele tinere de cafea se pierd in procesul de ‘productie’ (sunt prea fragmentate pentru a fi uscate sau sunt consumate in intregime).