Pokemon GO pierde 15 milioane useri intr-o luna

Pokemon GO pierde teren si entuziasmul incepe usor sa dispara. Aplicatia este inca in topul celor mai descarcate din acest moment, dar trendul este descendent.

Jocul a avut 45 de milioane de utilizatori zilnici la mijlocul lunii iunie dar intr-un articol in revista Bloomberg, exista un grafic cu o anliza facuta de Apptopia in care se vede ca Pokemon Go a pierdut in jur de 15 de milioane de uitlizatori intr-o singura luna.

“Trendul negativ ar trebui sa-i linisteasca pe investitorii si presedintii celorlalte mari companii ca Facebook Inc., Instagram, Tinder (Match Group Inc.), Twitter Inc., si Snapchat”

-1x-1

Daca acest declin se dovedeste a fi de durata, ar putea avea impact nu numai asupra Pokemon Go dar si pentru reality game in general.

Pokemon Go are pregatite mai multe functionalitati care este posibil sa fie implementate in joc :  schimbul de Pokemon si batalii locale intre jucatori. Timpul lucreaza in defavoarea acestui joc, si este cazul ca ceva nou sa fie adaugat, altfel interesul jucatorilor nu poate decat sa dispara.

Nu cred ca este o surpriza ca aplicatia nu isi poate pastra baza de jucatori. Foarte multe persoane au fost incitate de interesul aratat de media si si-au instalat aplicatia, fara a avea intentia de a juca. Ma numar si eu printre ei 🙂

15 milioane de utilizatori pierduti intr-o luna pare un numar mare, dar avand in vedere cresterea rapida pe care a avut-o Pokemon Go, as spune ca acum se stabileste in sfasit un numar real, bazat pe jucatori interesati de aceasta aplicatie.

Va muri Pokemon Go? Cu siguranta ca nu. Va mai curge cerneala si vor mai exista biciclistii care vor plimba oua, pentru mult timp de acum inainte. Doar noutatea a trecut si ni se pare normal sa nu dureze, pentru fenomenul se transformase usor in isterie generala.