5 Cele mai bune carti (cu si) despre sport

sport

Fie ca practici vreun sport sau doar esti un impatimit al programelor TV, cateva carti esentiale despre acest domeniu fascinant nu trebuie sa-ti lipseasca. Mai jos sunt cele mai populare carti cu si despre sport.

https://www.instagram.com/p/BBl47zKRBNl/?tagged=christophermcdougall

#1 Born to Run: A Hidden Tribe, Superathletes, and the Greatest Race the World Has Never Seen – Christopher McDougall (tradus la noi ca Nascuti pentru a Alerga)

Cartea spune povestea unui jurnalist pasionat de alergat care porneste intr-o aventura pentru a descoperi tribul Tarahumara din zonele stancoase ale Mexicului. Cei din acest trib alearga cateva zeci de kilometri in fiecare zi fara incaltaminte specializata si fara probleme la picioare.

#2 Open – Andre Agassi (tradusa la noi ca Open: O Autobiografie)

In aceasta autobiografie a unui geniu al tenisului, Agassi vorbeste despre copilarie cand a fost trimis intr-o tabara de tenis unde era tratat ca un prizonier, despre impactul pe care l-a avut tatal sau asupra persoanei sale, despre relatiile cu Barbra Streisand si Brooke Shields dar si despre rivalii de pe teren (Jimmy Connors si Pete Sampras).

#3 The Greatest: My Own Story – Muhammad Ali

Editata de castigatoare Premiului Nobel Toni Morrison, The Greatest este biografia lui Ali, o legenda a sportului, un militant impotriva razboiului, si un ambasador al cauzelor nobile. Numit sportivul secolului atat de Sports Illustrated cat si de BBC, Ali a inspirat milioane de oameni pe tot cuprinsul lumii sa lupte pentru visele lor. Cartea ofera o imagine asupra sportului practicat de acesta dar si asupra copilarie sale, in care discriminarea rasiala era la ordinea zilei.

https://www.instagram.com/p/BJVYv0lA-Xa/

#4 Running: The Autobiography – Ronnie O’Sullivan (tradusa la noi ca In Fuga. Autobiografia)

Unul dintre cei mai importanti campioni ai snooker-ului, O’Sullivan se deschide in cartea Running, vorbind despre toate dramele din viata sa: consumul de alcool si droguri, condamnarea la inchisoare a tatalui sau pentru crima, divortul de sotie. Volumul vizeaza sacrificiile pe care trebuie sa le faci pentru a ajunge sus, dar si modul in care a reusit sa treaca peste viciile din viata sa – prin alergat si prin consiliere psihologica.

#5 Luis Suarez: Crossing the Line – My Story – Luis Suarez

Luis Suarez a trecut de la fotbalul de strada din Montevideo (Uruguay) la Ajax Amsterdam, s-a insurat cu iubita din adolescenta, a fost pus pe tusa pentru rasism si a dus Liverpool-ul printr-unul dintre cele mai interesante sezoane din ultimii 25 de ani. Acum isi spune povestea lumii intregi.

Tu ce alte carti despre sport ai citit?