Iti place sa imbratisezi lumea? Poti castiga pana la 80$/ora

imbratisari

Cuddlist it ofera sansa de a-ti vinde imbratisarile patimase (in cuvintele lor: intime dar non-sexuale). Daca exista oameni care platesc pentru a se poza cu un caine vopsit ca un panda sau pentru acces la o aplicatie de dating care potriveste doua persoane in functie de feromoni de ce nu ar exista si un site care sa-ti faca legatura cu un cuddler?

La asta s-au gandit cei de la Cuddlist, un startup american fondat de yoginul Adam Lippin si de specialistul in comunicare Madelon Guinazzo. Pentru ‘doar’ 80 de dolari americani pe ora poti apela la seriviciile unor cuddleri profesionisti. In video-ul de prezentare vedem un barbat trist care sufera din lipsa afectiunii; acesta intra pe site isi alege persoana ideala…si apoi ii vedem imbratisati intr-un pat. Puteti trage si singuri concluziile.

Daca in schimb esti pasionat sa imbratisezi lumea, poti face acest lucru. Site-ul iti pune la dispozitie cursuri (!?) pentru a deveni un bun cuddler. Acestea ajung la 79$ si te invata ‘tot ceea ce trebuie sa stii pentru a practica sesiuni de cuddling confortabile cu orice client’. Pentru a trece examenul si a deveni ‘imbratisator’ profesionist trebuie sa treci prin proba de foc de 60 de minute cu un alt trainer.

In lumea asta agitata, cortisonul este secretat in perioade in care suntem stresati fie la job fie in familie. Efectele ridicate ale acestui hormon duce la diabet si un sistem imunitar slabit. Imbratisarile sunt legate, potrivit oamenilor de stiinta, de un nivel crescut al oxitocinei din creier (devenim mai fericiti), de o reducere a cortisonului si de o crestere a dopaminei (un hormon responsabil pentru starea de bine).

imbratisari

De ce apeleaza lumea la astfel de servicii? Raspunsul il aflam de la un cuddler profesionist: unii fac asta pentru efectele benefice – o preocupare pentru trup si suflet; ii ajuta daca se confrunta cu o depresie. Altora le e rusine sa apeleze la prieteni sau familie pentru ca societatea le spune ca asta ar duce la altceva. Altii apeleaza la mine pentru ca se simt izolati, pentru ca ii accept asa cum sunt. Ii accept indiferent de dizabilitatile fizice sau mentale.

Deocamdata serviciul e disponibil in SUA si in Anglia, Cuddlist avand 40 de profesionisti (31 de femei si 9 barbati) gata sa-ti sara in ajutor cu o imbratisare.

Povestea unei persoane care a apelat la un astfel de serviciu o puteti citi aici.