Kobo a lansat un nou ereader rezistent la apa

kobo
Kobo/Facebook

Aura One e numele celui mai recent ereader produs de cei de la Kobo – o companie din Toronto, Canada. Cu un diametru de aproximativ 7.8 inch si cu capabilitati waterproof , Kobo Aura One poate fi o buna solutie pentru a inlocui celebrul Kindle. Deodata, sa citesti in cada poate fi o idee mai mult decat atractiva.

Cu putin peste 60 de dolari fata de Kindle Oasis, acest ereader are un beculet RGB care iti permite sa citesti chiar si dupa apusul soarelui si care conform companiei iti afecteaza somnul mult mai putin decat luminile de la un smartphone. Iar datorita tehnologiei IPX8 poate fi scufundat doi metri sub apa pentru 60 de minute (nu cred ca cineva e pasionat de citit sub apa dar in cazul in care-l scapi in cada sau in mare, e bine de stiut ca mai functioneaza).

Software-ul destept al acestui ereader produs de Kobo te lasa sa selectezi o culoare a luminozitatii de la albastru la rosu, permitandu-ti chiar sa setezi ora la care te bagi in pat, astfel device-ul isi modifica luminozitatea in functie de ora.

Beneficii

In plus, ecranul generos de 7.8 inch (comparativ cu ‘minusculul’ 6 inch al Kindle-ului Oasis), displayul E-Ink cu o rezolutie de 1,872 x 1,404 si 300 ppi iti permite sa citesti lejer textul intr-un font mai mare. Alte diferente includ greutatea device-ului (Kindle-ul are 133 g iar Aura One are 230 g), spatiu de stocare (in timp ce Kindle are in jur de 3GB memorie destinata efectiv cartilor electronice, Kobo-ul are aproximativ 8 GB).

Un alt beneficiu al ereaderului de la Kobo este posibilitatea, pentru o suma modica, de a imprumuta carti, fara a fi nevoit sa le cumperi – un fel de biblioteca digitala (cum ar fi sa dai 10 dolari pe luna si sa imprumuti ce carti vrei tu, in loc de a cheltui cam aceeasi suma doar pentru o carte?).

Dezavantaje

Dintre dezavantaje, se remarca pretul care desi e apropiat de al unui Amazon Oasis (229$ un Kobo si 300$ un Kindle), e departe de al unui Kindle clasic fara brizbrizuri (circa 60$). Mai mult, piata de carte a celor de la Kobo are 5 milioane de carti pe tot cuprinsul lumii in timp ce cei de la Amazon au mai bine de 4.5 milioane de ebookuri doar in SUA.