Trailer: American Honey cu Shia LaBeouf

american honey
American Honey/Facebook

Cu premiera in cadru restrans la Festivalul de Film de la Cannes (unde a luat Premiul Juriului) si cu o premiera la scara larga incepand cu 30 septembrie, American Honey are ca tema principala visul american si bucuria de a trai fiecare zi.

Despre ce e vorba in American Honey?

Star, o adolescenta cu probleme dintr-o familie dezbinata pleaca de acasa alaturi de o echipa de vanzatori din usa in usa care strabat jumatatea vestica a Americii. Ea se imprieteneste cu carismaticul Jack si, in scurt timp, se obisnuieste cu programul echipei: petreceri hardcore pana dimineata si incalcarea legilor. Ca in mai toate filmele americane nici dragostea nu lipseste.

Pe langa Shia LaBeouf care e distribuit in rolul lui Jack, ii mai avem pe Sasha Lane care debuteaza la 20 de ani cu acest rol (poate si de aceea pare filmul asa de credibil si carefree), Arielle Holmes (Heaven Knows What), Riley Keough (Mad Max: Fury Road, Magic Mike), si McCaul Lombardi (care a avut debutul tot in acest film – ulterior primind roluri in filme ca Age of the Moon, Killing Animals si Mindless).

Daca din distributie fac parte actori incepatori (exceptandu-l pe LaBeouf – daca nu ocupa un timp mai mare pe ecran nu stiu cum va merge filmul), de productie s-a ocupat Andrea Arnold (a luat un Oscar pentru Wasp in 2005 si a lucrat la filme ca Wuthering Heights, Red Road, si Fish Tank si a facut parte din echipa de productie la seria Transparent – premiata cu Emmy si Globul de Aur).

Ramane de vazut daca publicul american va fi prins de acest film (poate doar criticii la Oscar?) sau lipsa vedetelor isi va spune cuvantul. In plus nu prea sunt efecte speciale, explozii, urmariri cu masini in viteza, supereroi sau alte artificii care au luat cu avant boxoffice-ul american. Insa cum Arnold face filme mai mult de dragul artei, nu cred ca s-ar supara foarte tare daca filmul nu va avea incasari de sute de milioane de dolari.

Daca ti-a placut Spectacular Now, On the Road sau Boyhood, sigur iti va placea si American Honey.