Intel intra pe piata de mobile si va produce chipuri ARM

Intel intra pe piata de mobile

Intel intra pe piata de mobile chiar daca a pierdut startul in aceasta cursa. Pe ultima suta de metri face un deal interesant cu ARM in speranta ca la urmatorul telefon vom avea tehnologie Intel in mobilul nostru.

Parteneriatul anuntat de Bloomberg, si facut de Intel impreuna cu ARM, este bazat pe capacitatile mari de fabricatie pe care le are Intel, care in acest moment nu sint folosite la intreaga lor valoare. Asa cum spuneam si in acest post, Intel a decis sa renunte la producerea de procesoare Atom si a disponibilizat 12000 de angajati. Dar fabricile au ramas 🙂 Sa le folosim !

Intel poate produce acum procesoare pentru Apple, Qualcomm sau Samsung. Sa nu uitam marele deal facut de Samsung cu Apple in care cel putin 100 milioane de unitati display pentru  telefoanele Apple vor fi produse de Samsung.

Combinatia tehnologiilor Intel 10nm cu tehnologia ARM (Artisan IP) ne poate bucura in viitor cu un chipset bestie 🙂 Forta ARM intr-un chipset minuscul poate revolutiona piata de mobile.

Ce spune managerul general al companiei ARM : “I think it can make a real difference in the industry. For me, it simply makes sense.” Da, are sens si pentru noi.

Ce altceva ai putea sa faci cand piata de PC-uri este in declin? Intri pe usa din spate a pietei de telefoane mobile, care usor par ca devin centrul de atractie al gadget-urilor, si produci pentru unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata. Bravo Intel, spun.

Sint zvonuri ca Intel nu se va opri aici si ca in curand vor produce chipurile pentru modemurile Apple. Intel scoate bani de unde poate si este ok pentru noi. Dupa aceasta infuzie de capital asteptam un boost al departamentului de inovatie, ca Intel sa scoata propria tehnologie pentru mobile.

Chipurile bazate pe tehnologia Intel de 10nm sint asteptate sa fie gata in 2017.