Arrival: trailer pentru drama SF cu Amy Adams

arrival
Screenshot

Arrival este unul dintre putinele filme SF a carui premiera chiar o astept. Bazat pe nuvela Story of your Life a autorului american Ted Chiang, Arrival are ca tema principala o altfel de invazie extraterestra. Filmul va avea premiera intr-un cadru restrans in cadrul Festivalului de Film de la Venetia in septembrie, premiera internationala fiind pe 11 noiembrie.

Despre ce e vorba in Arrival?

Arrival e plasat in prezent si spune povestea unei invazii extraterestre mai diferite. In mai multe puncte cheie de pe glob apar niste navete spatiale uriase cu o forma asemanatoare unei semiluni. Americanii nu stiu ce e cu ele, armata nu stie de unde au venit, asa ca autoritatile apeleaza la ajutorul mai multor experti printre care un expert in lingvistica (Louise), un matematician (Ian), si un colonel (Weber) in rezerva al armatei SUA. In alte parti ale globului, lumea nu gaseste raspunsuri la intrebari, panica se raspandeste printre oameni si mai multe natiuni sunt in prag de razboi. Cei trei isi risca vietile pentru a afla mai multe raspunsuri si patrund in una dintre navetele spatiale. Felul in care Louise stabileste o legatura cu entitatea extraterestra pare aproape magica.

Din distributie fac parte nume importante ca Amy Adams (Man of Steele, American Hustle, Her), Jeremy Renner (The Hurt Locker, Thor, Hansel and Gretel: Witch Hunters), Forest Whitaker (Bird, The Last King of Scotland, Lee Daniels’ The Butler), si Michael Stuhlbarg (Boardwalk Empire, Blue Jasmine, Men in Black 3).

Nici echipa de productie nu e de neglijat mai ales daca ne gandim ca Ted Chiang a colaborat cu Eric Heisserer ( a mai lucrat si la A Nightmare on Elm Street, Final Destination 5, Hours) pentru scenariu, director de film a fost Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario, Enemy), si colaboratori la productie au fost Shawn Levy (Cheaper by the Dozen, The Pink Panther, Night at the Museum) si David Linde (The Pianist, Lost in Translation).

View this post on Instagram

#jeremyrenner #amyadams #arrival#storyofyourlife #denisvilleneuve

A post shared by Ian (@the.ian.donnelly) on

Cu o echipa asa de experimentata si cu Amy Adams in rolul protagonistului, succesul pare garantat iar drumul spre Oscaruri la fel de lin ca cel al lui Interstellar in 2015.