O maicuta de 86 de ani – noua imagine Nike

nike
Screenshot

Cu un nou CEO, Nike si-a schimbat putin strategia de promovare, cel mai nou slogan fiind Unlimited. Ultima reclama, lansata in urma cu mai putin de 48 de ore a strans aproape 1 milion de vizualizari pe YouTube si aprecierea tuturor.

In noua reclama o vedem pe Sora Madonna Buder, o maicuta in varsta de 86 de ani care participa regulat la triatloanele Iron Man. Pana acum a participat la 45 astfel de intreceri si este intr-o forma mai buna decat multi dintre noi. In 1995 devenea cea mai in varsta persoana care termina un triatlon. Cu o astfel de anduranta Maicuta de Fier a devenit candidata perfecta pentru campania Nike, care ne sfatuie sa ne ignoram limitele.

Madonna Buder a inceput sa se antreneze la 48 de ani la indemnul unui preot care i-a spus ca miscarea reprezinta un echilibru intre minte, corp si spirit.

Greg Hoffman, CMO (Chief Marketing Officer) pentru Nike a vorbit putin despre aceasta campanie: scopul nostru este sa gasim sportivi de toate varstele, formele sau indemanarile care lupta pentru a-si atinge potentialul maxim. In esenta, campania Unlimited vrea sa inspire si sa motiveze sportivii sa-si depaseasca limitele. Problema ca sportiv, nu este musai de a-si descoperi limitele si de a realiza ca acestea nu exista. Si cred ca la acest moment dat, sportivii incep sa aiba o gandire nelimitata […] Totul a inceput atunci cand am inceput sa ne punem intrebari despre vocile din capetele noastre care ne spun ca nu putem face ceea ce am planuit. Toti sportivii pe care i-am abordat stiau cum este.

In campania Unlimited au mai aparut sportivi mari ca Serena Williams, Simone Biles, Allyson Felix, Mo Farah, Ashton Eaton, sau Alex Morgan.  Cea mai populara insa a fost cea directionata la publicul de rand, cea care includea ne-vedete – a strans intr-o saptamana peste 30 de milioane de vizualizari pe YouTube.

Din partea mea Nike are toata aprecierea pentru ca baga in seama o sportiva trecuta de prima tinerete – poate asta e o ultima strategie de a-i convinge pe cei mai tineri sa fie mai activi.