Maguss, noul Harry Potter Go?

Maguss
Screenshot

Ondrej Tokar, un software developer din Danemarca a creat alaturi de un prieten din Portugalia in urma cu mai bine de un an o campanie de strangere de fonduri pe Kickstarter pentru ceea ce era cunoscut la acel moment ca Maguss Wand (odata ce contribuiai la proiectul sau primeai aplicatia si o bagheta foarte asemanatoare celor din filmele Harry Potter).

Desi campania sa nu a avut prea mult succes , Tokar a inceput sa lucreze la o aplicatie de realitate augmentata destul de similara fenomenului Pokemon Go. Singura piedica? Asemanarea jocului cu seria Harry Potter.

Despre ce e vorba in Maguss?

La fel ca Pokemon Go, aplicatia Magnuss ocupa un univers magic pliat pe harta unui oras din lumea reala, are tot felul de aventuri, iti ofera posibilitatea de a te duela cu alti ‘vrajitori’, de a face vraji si de a crea potiuni. Echipa din spatele proiectului deja lucreaza la o bagheta care sa fie conectata la smartphone prin Bluetooth pentru a face experienta si mai reala.

Avand in vedere succesul fenomenal de care s-a bucurat Pokemon Go, un Harry Potter Go nu pare prea de parte. Cat de bine vor reactiona studiourile Warner Bros si J K Rolling ramane de vazut. Pana cand cineva il va trage de ureche insa, Ondrej Tokar a inceput deja sa utilizeze in promovarea jocului hashtaguri ca #harrypottergo si #potterheads. Faptul ca echipa Maguss i-a urat si ‘La Multi Ani!’ autoarei, ar putea induce in eroare fanii vrajitorului ca jocul acesta este asociat oficial cu Harry Potter.

Intrebat de ce nu a strans fondurile pentru finalizarea proiectului, Tokar a recunoscut ca acesta era mediocru: Stim de ce nu a functionat. Nu era de cea mai buna calitate. Acum incercam sa facem un produs mult mult mai bun. Am investit mult timp si bani in acest proiect. Mi-ar placea sa existe un astfel de joc, pe  de o parte. Pe de alta parte, insa, mi-ar placea sa fim noi cei care-l creeaza. Ne-ar placea sa vorbim cu cei de la Warner Bross, sa dezvoltam jocul in colaborare cu ei. Deocamdata insa mergem pe alt drum. Insa daca vor veni cu o oferta, vom profita de ea.

maguss
Maguss/Facebook

Mie una mi-ar placea sa obtina o colaborare din partea WB pentru perfectionarea jocului, dar am un vag sentiment ca cei care au adus Harry Potter pe marile ecrane mai degraba ar cumpara aplicatia Maguss si sa-i fac modificari decat sa ii acorde acces la imagini si informatii cu licenta; nici un proces pentru mici copieri pe ici colo nu ar fi o surpriza. Oricum succesul Pokemon Go a aratat ca jocurile de tip realitate augmentata prind la public asa ca aparitia aplicatiilor cu alta tematica dar care respecta aceleasi principii este de asteptat. We’ll just have to wait and see 🙂