Resident Evil: The Final Chapter – trailer oficial

resident evil
Resident Evil Movie/Facebook

Resident Evil: The Final Chapter este al saselea film din serie si ultimul potrivit producatorilor. Ca si celelalte din serie e bazat pe un joc video extrem de popular – de fapt e cea mai populara serie de filme adaptata dupa un joc video – toate filmele au strans peste 1 miliard de dolari.

Despre ce e vorba in Resident Evil 6?

Ca si celelalte, RE6 combina momentele de actiune cu cele SF. Noua productie este o continuare a evenimentelor din Resident Evil: Retribution, cand (SPOILER!) Alice (Milla Jovovich) e tradata de Wesker in Washington. Fiind singura supravietuitoare a unei lupte care trebuia sa elimine umanitatea de pe fata pamantului, ea trebuie sa se intoarca in locul in care a inceput cosmarul, in Racoon City, unde Umbrella Corporation isi pregateste atacul pentru eliminarea ultimilor oameni care au supravietuit apocalipsei. Aflata intr-o situatie contracronometru, Alice isi va uni fortele cu vechii ei prieteni si isi va gasi aliati in fosti dusmani – care trebuie la randul lor sa supravietuiasca unui atac cu monstri mutant. Dupa pierderea superputerilor, Alice este pusa fata in fata cu cea mai dificila lupta de pana acum.

Pe langa Milla Jovovich din distributie mai fac parte Ali Larter (Heroes, Final Destination), Shawn Roberts (Cheaper by the Dozen 2, Jumper ), William Levy (Team Life), Ruby Rose (Orange is the new Black, XXX: Return of Xander Cage), Iain Glen (Game of Thrones, Kick-Ass 2), Eoin Macken (Merlin) si Wentworth Miller (Prison Break, Legends of Tomorrow, The Flash).

Din echipa de productie face parte aceiasi Paul W. S. Anderson (care a mai colaborat si la celelalte filme din serie dar si la alte filme la fel de incarcate de actiune ca Pompeii sau Death Race 3), Jeremy Bolt (DOA: Dead or Alive, The Three Musketeers), si Samuel Hadida (The Expendables 3, Sin City: A Dame to Kill For, Perfume: The Story of a Murderer).

Filmul va avea premiera americana pe 27 ianuarie 2017, iar daca ar fi sa ne luam dupa datele deja anuntate pentru vecinele noastre, si in Romania va avea premiera la aceeasi data.