Winona Ryder: Nu este rau sa fii sensibil

winona ryder
New York Magazine/Facebook

Winona Ryder apare pe coperta ultimului numar al revistei New York Magazine unde isi promoveaza cel mai nou proiect, serialul Stranger Things care va avea premiera pe platforma Netflix pe 15 iulie.

Pictorialul a fost realizat de catre Norman Jean Roy iar Winona a purtat tinute dintre cele mai elegante de la branduri ca Valentino, Marc Jacobs, si theory.

In interviul acordat publicatiei actrita in varsta de 44 de ani vorbeste despre parerile preconcepute, despre personajul sau din Stranger Things, si despre anxietate.

despre parerile preconcepute: m-am saturat ca cei din jur sa creada  ca femeile sunt prea sensibile sau vulnerabile. Mi se pare foarte ciudat.

despre rolul din Stranger Things: multa lume mi-a spus ca nu am copii asa ca nu pot intelege cum trebuie sa joc rolului unei mama. Sunt foarte atasata de ea (personajul ei din serial). Cred ca ea e genul acela de persoana care a avut vise dar apoi a nascut copii. Cunosc o multime de femei care au copii iar atunci cand se plang de orice aspect negativ al maternitatii concluzioneaza cu ‘imi iubesc copiii, si nu as inlocui aceasta experienta cu nimic altceva’. Cred ca se simt vinovate doar pentru ca se gandesc ca si-ar putea dori si altceva in afara copiilor.

despre anxietate: mi-ar placea sa fi stiut asta, insa lumea crede ca sunt extrem de fragila. Intr-adevar sunt sensibila dar nu cred ca e un lucru rau. Este o replica in Stranger Things in care un personaj ii spune ca sufera de anxietate. Multa lume a inteles din asta ca e nebuna. Eu am inteles-o altfel. Ea se zbate – doi copii, un sot ratat care nu face nimic, slujba…cine nu ar fi anxios dupa toate astea? […] nu regret ca am vorbit despre depresia prin care am trecut. Stiu ca suna cliseic, dar a venit lumea la mine si mi-a multumit pentru ca am vorbit deschis despre subiectul asta.

Intregul interviu poate fi citit aici.

Pe langa serialul de pe Netflix, Winona Ryder mai apare in perioada urmatoare in filmul Beetlejuice 2 (alaturi de Michael Keaton).