Recomandare de serial: Masters of Sex

masters of sex
Masters of Sex/Facebook

De acesta data, recomdarea mea nu mai are elemente SF mai deloc. Adaptat dupa o carte cu o tema omonima (Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virginia Johnson, The Couple Who Taught America How To Love), Masters of Sex e un serial extrem de reusit care imbina elementele saizeciste americane (daca ti-a placut Mad Men probabil si acesta va fi pe gustul tau) cu relatia de familie, rolul femeii in societate – atat ca sotie si mama cat si ca specialist intr-un domeniu (in cazul de fata psiholog) si persoana independenta.

Despre ce e vorba in Masters of Sex?

Masters of Sex, plasat la inceput pe la mijlocul anilor 50 si mai apoi prin anii 60 are in prim plan experimentele facute de Bill Masters (un ginecolog la un spital universitar) si Virginia Johnson pentru a revolutiona sexualitatea umana – anterior studiilor celor doi, nimeni nu a ‘indraznit’ sa fac din sex un subiect medical. Suntem pusi fata in fata cu controversele pe care le starnesc experimentele mai mult sau mai putin neconventionale (la un moment dat din lipsa de subiecti cei doi platesc cateva prostituate, fapt pentru care se aleg cu vizita politiei) ale celor doi, relatia dintre Bill si sotia sa casnica care vrea sa evadeze din viata banala de zi cu zi, viata de mama singura a doi copii a Virginiei precum si reticentele celor din jur. Serialul cu mai multe nominalizari la Emmy si Globul de Aur a ajuns in prezent la sezonul 4 care va avea premiera pe 11 septembrie.

In privinta actorilor, acestia sau macar marea lor majoritate fac o treaba destul de buna. In rolurile principala apar Michael Sheen (The Ocean at the end of the lane, Midnight in Paris sau Tron/Legacy) si Lizzy Caplan (The Interview, Now You See Me 2), ceilalti actori care evoluat de-a lungul seriei sau care apar mai des pe ecrane fiind Caitlin FitzGerald (Damsels in Distress, seria Gossip Girls), Teddy Sears (Blue Bloods, The Flash) si Annaleigh Ashford (Legally Blonde, Law & Order).

Pentru sezonul al patrulea producatorii au oferit si o scurta prezentare: Timpul trece si anii 60 devn anii 70, iar Masters of Sex este depre revolutie. Sutienele iau foc, sexul este peste tot iar Masters si Johnosn culeg laurii semintelor sadite cu cativa ani in urma (lansarea unei carti cu prezentarea rezultatelor gasite devine best-seller). Noul sezon este incalcit in minciuni, cele doua personaje au parteneri noi atat la birou cat si in viata personala.

Mie una imi place acest serial atat pentru subiect (cine ar fi crezut ca sunt atatia termeni medicali?) pana la decoruri, costumatii si masini.

Noul sezon va avea, ca si celelalte trei tot 12 episoade.