Portrete de caini, inainte si dupa vizita la coafor

caini

Grace Chon, un fotograf de animale din Los Angeles a realizat portretele mai multor caini, inainte si dupa ce au fost aranjati la coafor. Daca in urma cu doi ani Grace isi imortaliza cainele si bebelusul de 10 luni in tinute similare, acum fotografa are in prim plan doar caini.

Ideea mi se pare foarte draguta, mai ales in acest sezon de vara, cand se intampla atatea evenimente neplacute in lume. Grace Chon prin portretele cu caini aduce cateva zambete pe fata oricui.

Colectia de poze poarta numele ‘HAIRY’, toti cateii primind coafuri in stil japonez la un salon cochet din LA. Grace a vorbit putin despre acest nou proiect al sau: fiecarui caine i-a fost lasata blana sa creasca foarte mult special pentru acest photoshoot. Ma amuza sa vad un caine cu parul labartat de abia mai pot vedea. Am vrut ca fotografiile de dupa sa fie extreme, sa ilustreze un stil de coafura care nu e asa de popular in America. Am vrut ca personajele centrale, animalele de companie sa fie cat mai simpatice. Fiecare tunsoare a durat ore la rand, iar marea majoritate a stilizarii s-a facut manual, cu foarfece. Cei care s-au ocupat de hairstyle-ing au fost scoliti anterior la saloane de renume din Japonia.

Pentru photoshoot-ul realizat de Chon, cateii au fost tratati ca niste vedete, pe langa fotograf fiind implicati in proiect Brian Faini, Ashley Poole si ingrijitorii de la centrul special de animale in cadrul caruia au fost facute pozele.

Putin background despre fotograf: Grace Chon este un fost director artistic care a invatat singura sa faca fotografii profesionale (!). Cand nu e asediata de proiecte Grace fotografiaza caini abandonati si doneaza imaginile adaposturilor de animale, astfel multi caini si-au gasit stapani iubitori. Uitandu-ma pe site-ul ei mi-a atras atentia o colectie de fotografii cu insecte si o alta care ilustreaza relatia dintre caini si stapanii lor.