Filmele bazate pe benzile desenate DC Comics si Marvel: cele mai asteptate in 2017

marvel
San DIego Comic Con/Facebook

Zilele trecute a avut loc conventia San Diego Comic Con (SDCC) 2016 si ca in fiecare an au fost lansate trailere pentru cateva dintre cele mai asteptate filme si seriale ale lui 2017. Cele mai populare de pana acum sunt asa cum poate te-ai astepta cele adaptate dupa benzile desenate DC Comics si Marvel. Mai jos sunt cateva dintre cele mai interesante trailere care au fost lansate anul acesta la SDCC.

(1) Wonder Woman

Dupa rolul din Batman v Superman, Gal Gadot revine in rolul lui Wonder Woman/Diana – primul film cu supereroi in care o femeie are rolul principal si care spre deosebire de seria Supergirl pare a fi realizat chiar bine si ocoleste pe cat posibil replicile cliseice. Singura problema a acestui trailer e ca spune cam toata povestea. Filmul va avea premiera pe 2 iunie.

(2) Justice League

De la aceleasi benzi desenate DC Comics vine Justice League, o adaptare pe marile ecrane a unor comics in care mai multi supereroi (Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Aquaman, Cyborg) se strang laolalta pentru a salva lumea. Desi filmul pare promitator, replicile lui Barry/The Flash sunt detestabile, ca sa nu mai spun ca in benzile desenate si apoi in seria TV el este mai matur. Filmul va avea premiera in noiembrie 2017.

(3) Suicide Squad

Tot de la DC Comics vine Suicide Squad, care desi nu a fost foarte popular pe hartie, a devenit destul de faimos ca film. Poate e din cauza actorilor (Will Smith, Jared Leto, Viola Davis, Scott Eastwood si Cara Delevingne). In film, personajelor negative din benzile desenate le este oferita mai multa libertate in schimbul dezvaluirii unor secrete si a luptei pentru o cauza buna. Acest film va avea premiera ceva mai curand, pe 1 august.

(4) Kong: Skull Island

Un nou an, un nou film cu King Kong. Desi nu sunt o amatoare de filme cu animale ucigase/dinozauri etc acest trailer face acest film aproape suportabil – povestea e cam la fel, efectele la putere. In film apare iubitul lui Taylor Swift, Tom Hiddleston si Brie Larson (Oscar anul acesta pentru Room). Premiera: 10 martie 2017.

(5) Fantastic Beasts and Where to Find Them

Dupa ce am vazut acest trailer care aduce mult cu Harry Potter m-am gandit sa vad cine s-a ocupat de scenariu si deloc suprinzator am vazut ca a fost chiar autoarea cartii cu vrajitori, J. K. Rowling. Filmul vizeaza o lume magica in care intamplarile au loc inaintea celor din seria Harry Potter. Filmul va avea premiera pe 18 noiembrie 2016.

(6) Doctor Strange

Din universul Marvel vine Doctor Strange interpretat de catre Benedict Cumberbatch. Pot spune ca sunt subiectiva, dar cred ca mi-ar place orice film in care Cumberbatch are un rol cat de cat semnificativ. In ceea ce priveste povestea aceasta e destul de simplista, urmand un sir de evenimente care apare mai mereu in filmele cu supereroi: un tip banal e implicat intr-un eveniment negativ, in cazul de fata un accident, capata puteri nebanuite, se retrage intr-un loc uitat de lume pentru a-si putea controla noile abilitati, lumea e sub asediu iar supereroul se indragosteste de fata banala pe care nici nu o baga de seama inainte. Filmul va debuta la inceputul lui noiembrie 2016.

(7) Marvel’s Luke Cage/Marvel’s The Defenders

Luke Cage, personajul din seria Jessica Jones capata si el un serial de aceasta data pe platforma Netflix. Sper doar ca spre deosebire de JJ va avea mai mult de un sezon sau daca va avea doar cateva episoade sa incheie seria decent, nu sa lase lucrurile in aer. De observat este si faptul ca Luke Cake este prima persoana de culoare care are un rol principal intr-o serie cu supereroi. In The Defenders, tot sub umbrela Marvel ii vedem pe acelasi Luke Cage, Jessica Jones, Iron Fist si Daredevil (!) care se reunesc Justice League-style pentru a lupta cu inamicii.

Care dintre aceste filme/seriale este pe lista ta de to-watch?