American Gods, adaptarea unei carti de Neil Gaiman are un prim trailer

American Gods
American Gods/Facebook

Dupa adaptarea romanului Coraline (Teri Hatchet si Dakota Fanning) si Stardust (Claire Danes, Michelle Pfeiffer, Peter O’Toole si Robert De Niro) a venit randul cartii American Gods sa fie adaptata, de aceasta data pe micul ecran.

Desi Neil Gaiman era inca din 2013 in discutii pentru adaptarea cartii sale, abia la mijlocul lui 2014 a batut palma cu echipa de productie, lui revenindu-i ca si in proiectele anterioare rolul de scenarist.

Daca nu ai auzit de Gaiman, nu e nimic pierdut. Daca filmul si cartea Coraline sunt mai mult pe filiera dark a lui Tim Burton si a Evei Green (Penny Dreadful), proiectele sale mai recente sunt mai optimiste, autorul dedicandu-si timpul mai ales textelor pentru benzi desenate. Acesta chiar spunea intr-un interviu mai vechi ca American Gods este prima sa carte destinata unui public mai matur.

La doi ani de la inceputul acestui proiect masiv ce vrea sa ocupe trei sezoane (pe modelul recent proabil ca vor fi foarte scurte si vor avea putine episoade – nu mai mult de 10), producatorii au lansat primul trailer in cadrul San Diego Comic Con 2016.

Din distributie fac parte nume relativ cunoscute din cinematografia actuala: Ricky Whittle (care a mai aparut si in seria SF 100), Ian McShane (din Deadwood), Emily Browning (cu un rol fenomenal in Sucker Punch), Sean Harris (din serialul The Borgias), Brucel Langley (cunoscut din Deadly Waters), Cloris Leachman (Raising Hope), Peter Stormare (din seriile Fargo si Prison Break), Chris Obi (din Snow White and the Huntsman), Gillian Anderson (cunsocuta mai ales pentru seria Dosarele X), Mousa Kraish (din filmul Furios si Iute), sau Orlando Jones (din Sleepy Hollow).

In ceea ce priveste povestea din spate serialului, aceasta e relativ simpla, cu doar cateva idei originale. In centru il avem pe Shadow (interpretat de Ricky Whittle), un Fat-Frumos modern care trebuie sa salveze lumea. In serial si in carte el este liantul dintre vechii zei ai lumii care au luat forma umana si cei ai Americii moderne: bani, tehnologie, mass-media, celebritate, si droguri. Cu ajutorul unui misterios Mr Wednesday, Shadow trebuie sa strabata tara pentru a lupta cu noii zei.

Si posterul filmului e destul de controversat:

https://www.instagram.com/p/BIMf4SUhFxq/?tagged=americangods

Aruncand un ochi pe echipa din spatele proiectului, nu pot decat sa astept si mai nerabdatoare ca acest serial sa fie lansat (abia in 2017). Din echipa face parte Bryan Fuller (a mai lucrat la mult mediatizata serie Hannibal), Michael Green (cunoscut pentru The River si Kings) si David Slade (pentru Hannibal si 30 Days of Night).
Deocamdata nu a fost anuntat la ce data va avea premiera dar cel mai probabil in aceasta toamna, vor mai aparea noi filmulete de prezentare.

Poti citi si un interviu cu Neil Gaiman in care acesta vorbeste despre seria American Gods aici.