7 cele mai frumoase aeroporturi din lume

aeroporturi

Fie ca ajungi intr-un aeroport de placere in vacanta sau pentru ca jobul iti cere sa calatoresti mult, petrecerea a cel putin o ora in aeroport e inevitabila atunci cand vrei sa ajungi dintr-un colt al planetei in altul. Mai jos poti vedea cateva dintre cele mai frumoase aeroporturi din lume.

Aeroportul International General Cesáreo L. Berisso din Montevideo (Uruguay)

Aeroportul din Montevideo, finalizat in 2009, aduce mult cu o nava spatiala. In plus, fata de altele din America de Sud, acesta este orientat catre turisti: curatenie, personal prietenos, restaurante, internet Wi-Fi.

https://www.instagram.com/p/-oSh23SQiS/?tagged=saintexuperyairport

https://www.instagram.com/p/_ANUvLGJxx/?tagged=saintexuperyairport

Aeroportul International Saint-Exupéry din Lyon (Franta)

Cu un design inedit, acest aeroport deserveste mai bine de 8.5 milioane de calatori si reprezinta o combinatie intre o farfurie zburatoare si un muzeu de arta contemporana.

View this post on Instagram

Fabulous #design #marrakeshairport

A post shared by Dee Ocleppo (@mrshilfiger) on

Aeroportul Marrakesh Menara (Maroc)

Acest aeroport primeste zboruri atat din Europa, cat si din Asia si Casablanca. Avand o suprafata de peste 40.000 de metri patrati, aeroportul e decorat cu motive traditionale islamice si este considerat unul dintre cele minimaliste.

https://www.instagram.com/p/BHnODyABIvY/
https://www.instagram.com/p/BGBlekQhFXw/

Aeroportul International Chhatrapati Shivaji din Mumbai (India)

Deschis in 1942 si renovat de mai multe ori, aeroportul Chhatrapati Shivaji a primit ultimele imbunatatiri: pavilioane largi care permit trecerea aerului, acoperisul care seamana izbitor cu penele de pe coada unui paun, spatiu de relaxare inconjurat de plante, si canapele confortabile. Acesta deserveste 40 de milioane de calatori in fiecare an.

Aeroportul Adolfo Suárez din Madrid (Spania)

Deservind capitala uneia dintre cele mai populare destinatii din lume, Aeroportul Adolfo Suarez are un design futurist destul de ingenios. Acoperisul este facut din bambus, design-ul fiind similar cu pozitia penelor pasarilor atunci cand zboara. In plus, folosind astfel de materiale, aeroportul madrilen este si unul dintre cele mai eco-friendly.

https://www.instagram.com/p/BGb35TgDtk4/

Aeroportul Queen Alia din Amman(Iordania)

Deschis in 2013 dupa mai bine de 9 ani de renovari, aeroportul Queen Alia e considerat cel mai frumos din zona araba. Acesta impresioneaza prin forma inspirata de corturile beduinilor, si interiorul minimalist in cadrul caruia sunt folosite tonuri deschise de maro pentru a complimenta desertul care il inconjoara.

View this post on Instagram

#DenverAirport

A post shared by Your Reaction News (@howdidyoureact) on

Aeroportul International din Denver (SUA)

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume, Aeroportul din Denver este cel mai apreciat din SUA sase ani la rand si unul dintre cele mai frumoase din lume. Designul sau este inspirat de traditiile indienilor americani, acoperisul imitand Muntii Rocky. In plus, aici au loc regulat expozitii de arta, asa ca e un motiv in plus sa mai pierzi vremea pe aici daca ai drum in Denver.

Tu ce alte aeroporturi frumoase ai mai vazut?