Nintendo si-a dublat valoarea de la lansarea Pokemon

Nintendo si-a dublat valoarea

Nintendo si-a dublat valoarea in piata, de la lansarea Pokemon Go, si in acest moment valoreaza mai mult decat brandul Sony.

Actiunile au crescut cu inca 14.4 % intr-o saptamana si compania Nintendo a ajuns la valoarea de 42.4 miliarde de dolari, depasind Sony care valoareaza acum 40 de miliarde de dolari.

Conform unei manager de fonduri investitii din Japonia, care declara pentru Reuters ca actiunile vor mai creste :

Virtual reality and augmented reality have been a focus of the market but hardly anyone was expecting Nintendo in this area. Suddenly Nintendo has become an AR-related stock. Under my rough estimate, the sales from Pokemon GO and upcoming related gadgets will boost net profits by 50 billion yen. Based on that assumption, Nintendo is traded at 30 times profits, which is not unreasonable.

Deci, scoateti banii de sub saltea si investiti in Nintendo ūüôā

Un scurt rezumat al jocului care a luat cu asalt lumea : “Pokemon Go” este o aplicatia pentru smartphone care se foloseste de Google Maps pentru a crea o realitate virtuala pentru micile creaturi Pokemon. Aplicatia a fost dezvoltata de Niantic, si a inceput ca un start-up intern in Google (in 2010), despartindu-se de acestia in 2015 cand au anuntat ca dezvolta acest joc in parteneriat cu Nintendo¬†si¬†The Pok√©mon Company. Chiar daca Google nu a fost implicata in dezvoltarea aplicatiei, acestia au investit in bugetul initial.

Este intr-adevar ciudat ca Nintendo, care nu este proprietar total al aplicatiei, sa creasca atat de mult in actiuni, dar si explicabil, pentru ca foarte multi asociaza acesta aplicatia cu acest brand. Si in plus, Nintendo are actiuni in compania The Pokémon Company, care detine franciza asupra acestui joc.

Este clar era Pokemon si orice business asociat cu acest nume va avea de castigat.

O firma de panificatie din Japonia, spune ca actiunile i-au crescut cu 18% pentru simplul motiv ca vand o paine numita ” Painea¬†Pok√©mon” care este impachetata in pungi decorate cu caractere din joc.